Peste 150 de tineri au aflat cum pot să beneficieze de proiectele UE
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Peste 150 de tineri au aflat cum pot să beneficieze de proiectele UE

Peste 150 de tineri de la diverse instituţii de învăţământ din ţară au aflat cum pot să beneficieze de oportunităţile de dezvoltare pentru tineri, finanţate de UE, în cadrul evenimentului din seria „EU Talks”.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării, tinerii au vizitat Expoziţia proiectelor pentru tineri, finanţate de UE, au ascultat poveştile de succes ale beneficiarilor şi absolvenţilor ai programelor europene Erasmus+, eTwinning, EU4Youth, European Solidarity Corps şi au aflat cum pot să acceadă ei înşişi la oportunităţile oferite de UE.

Ministra Liliana Nicolaescu-Onofrei consideră că elevii trebuie să înveţe din experienţele tinerilor care au beneficiat deja de avantajele oferite de proiectele europene. Profesorii trebuie să cunoască şi mai bine posibilităţile prin care pot avansa profesional şi îşi pot ajuta elevii să capete încredere în forţele proprii.

Ambasadorul UE în Republica Moldova, Peter Michalko, susţine că UE vrea să aducă mai aproape de tineri informaţia şi să ofere o viziune despre modul în care aceste oportunităţi pot fi utilizate în viaţa de zi cu zi. „Vom face acest lucru venind în şcoala şi universitatea dvs., dar şi la Centrele de informare ale UE şi Eurocluburile pe care le-am deschis în aceşti ani”, a spus diplomatul.

„Erasmus+ este o întreagă viaţă într-un semestru, nu un semestru dintr-o viaţă”, spune Eugen Afanas, care graţie acestui program a studiat la Universitatea din Oradea, România. Acum, el lucrează într-o companie IT din Chişinău, dar este convins că felul deschis în care priveşte astăzi lumea i se datorează şi acestei experienţe.

Acasă a revenit şi Loredana Gamurari, care timp de 12 luni a studiat la Universitatea „Mykolas Romeris” din Vilnius, Lituania. Acum este angajată la Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, iar crezul ei e că lucrurile bune, însuşite peste hotare, merită să fie preluate şi de ţara noastră.

Scopul Campaniei de informare „UE-Moldova: Împreună mai puternici. Creăm noi oportunităţi pentru tineri!” este sporirea nivelului public de informare asupra oportunităţilor de educaţie, de calificare profesională şi de dezvoltare personală oferite de Uniunea Europeană cetăţenilor Republicii Moldova de toate vârstele. Campania va dura până la 30 noiembrie.
Similare
RECOMANDĂRI