Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Peste 100 de mii de cadre medicale din România s-au imunizat deja împotriva noului coronavirus

Peste 100 de mii de cadre medicale din România s-au imunizat deja împotriva noului coronavirus. OFF În ultimele 24 de ore, au primit vaccinul aproape 6 mii de persoane iar în 38 de cazuri s-au înregistrat reacţii comune şi minore după inocularea serului.

România se pregăteşte deja pentru etapa a doua în care va include populaţia cu grad de risc, bolnavii cronici şi lucrători care desfăşoară activităţi în domenii-cheie, esenţiale. Numărul de cazuri de Covid înregistrate în intreaga lume a depăşit 90 de milioane. Iar Europa rămâne regiunea cea mai afectată, cu peste 30% din decesele provocate de coronavirus pe glob. Toate ţările îşi intensifică acum campaniile de vaccinare, în speranta că se va ajunge cât de curând la trecerea sub control a pandemiei.

Fiecare land german are propriile reguli; scopul definit e unic: vaccinarea a cat mai multi oameni, cat mai repede. Dar sunt probleme. Oamenii se plang ca obtinerea unui loc la rand e foarte dificila: sunt blocati ore in sir in apelurile telefonice la numerele speciale pentru programare, inainte de a raspunde cineva.

Orasul italian Napoli si-a anuntat intentia de a ajunge la 1.500 de vaccinari pe zi. Tocmai a fost deschis un urias centru special, unde sunt deja cozi interminabile. Iar autoritatile dau asigurari ca va fi suplimentat in aceste zile acolo personalul de specialitate.

Marea Britanie deschide inca 7 centre de vaccinare pe scara larga. Serul a fost administrat pana acum pentru peste 2 milioane de oameni, iar ambitia autoritatilor este ca pana la jumatatea lunii viitoare sa fie vaccinati 14 milioane de britanici, intr-un ritm de 200.000 de vaccinuri pe zi, cu seruri marca Pfizer, dar si AstraZeneca.

Dar Marea Britanie ramane pe locul intai din intreaga Europa ca numar de cazuri noi zilnice si ca numar de decese. Iar autoritatile avertizeaza ca vor urma vremuri si mai grele.
Similare
RECOMANDĂRI