Presa: Percheziţiile de ieri de la Facultatea de Drept a USM duc spre un deputat PSRM. „Nu exclud...”
Sursa foto:parlament.md Vizualizari:

Presa: Percheziţiile de ieri de la Facultatea de Drept a USM duc spre un deputat PSRM. „Nu exclud...”

Procuratura Anticorupţie anunţa ieri într-un comunicat de presă că decanul Facultăţii de Drept ar fi luat mai multe tranşe de bani pentru care urma să faciliteze susţinere tezei de doctorat pentru două persoane. Procuroriii nu dau nume, însă surse academice au declarat pentru Deschide.md că acuzatorii de stat au căutat ieri, la Drept, informaţii şi documente despre teza deputatului PSRM, Adrian Lebedinschi.

Procuratura Anticorupţie a refuzat să confirme sau să infirme jurnaliştilor de la Deschide.md acest lucru, însă portalul de ştiri menţionat scrie că alte detalii din expuneri publice dau valabilitate informaţiilor obţinute.

„De exemplu, comunicatul PA spune că banii necuveniţi pe care i-ar fi luat decanul Sergiu Brânza au fost încasaţi în luna august, curent. Lebedinschi, exact în acea perioadă, se pregătea să devină doctor în drept, iar conducător ştiinţific îi era nimeni altul decât avocatul Viorel Berliba (n.r. unul cei doi reţinuţi în dosar), fapt despre care aflăm chiar dintr-o postare făcută de deputat. În aceeaşi postare, Lebedinschi îi mulţumeşte şi decanului Sergiu Brânză (n.r. al doilea reţinut), care a condus Consiliul Ştiinţific”, scriu jurnaliştii Deschide.md

Contactat telefonic, Adrian Lebendinschi a declarat că el nu este implicat în acţiuni de corupţie, dar nu exclude că acţiunile procurorilor să fie îndreptate împotriva lui. Parlamentarul ia în calcul şi faptul că, în viitorul apropiat, acuzatorii de stat vor merge în plenul Parlamentului şi vor cere ridicarea imunităţii sale.

„În R.Moldova deja nu mă mai miră nimic. Imediat cum am fost anunţat drept candidat la funcţia de deputat pentru următorul mandat, s-au şi început toate astea. Eu nu m-aş mira dacă mâine, poimâine, m-aş trezi în plenul Parlamentului cu ei cerând ridicarea imunităţii. Care-i logica să dau bani când eşti la ultima etapă? Eu nu ştiu, nu am informaţii despre acest dosar, dar nu exclud să fie legat de numele meu”, a declarat Lebedinschi.

Similare
RECOMANDĂRI