Percheziţii la „Moldovatransgaz”, „Şoldăneşti-gaz”, „Ialoveni-gaz” şi „Bălţi-gaz”. Prejudicii de 20.000.000 lei
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Percheziţii la „Moldovatransgaz”, „Şoldăneşti-gaz”, „Ialoveni-gaz” şi „Bălţi-gaz”. Prejudicii de 20.000.000 lei

Procurorii şi angajaţii Inspectoratului Naţional de Investigaţii efectuează percheziţii la întreprinderile „Moldovatransgaz”, „Şoldăneşti-gaz”, „Ialoveni-gaz” şi „Bălţi-gaz”, care au prejudiciat Moldovagaz şi întreprinderile afiliate acesteia, în proporţii de 20.000.000 lei. Informaţia a fost confirmată de serviciul de presă aş procuraturii.

„Moldovatransgaz” este operator de gaze naturale, iar celelalte întreprinderi vizate sunt operatori de distribuţie de gaze naturale. Toate aceste întreprinderi sunt afiliate SA „Moldovagaz”.

Aşa cum percheziţiile sunt în desfăşurare, PCCOCS, instituţia a anunţat că va reveni cu detalii într-un comunicat, în limitele legii. 

Materialul probatoriu ridicat de către oamenii legii va fi examinat pentru stabilirea circumstanţelor pe faptul implementării unei scheme frauduloase, care a cauzat aceste prejudicii. Din materialul probatoriu ridicat fac parte documente relevante cauzei penale, dar şi mijloace băneşti de provenienţă necunoscută, de la persoane publice.

La această etapă, oamenii legii menţionează faptul că percheziţiile efectuate sunt corelate cu cele desfăşurate la Ungheni-Gaz, luna trecută. Pentru această faptă, legea penală prevede o pedeapsă de până la 15 ani cu închisoarea.

PCCOCS va reveni cu detalii odată ce acestea vor  deveni disponibile, în limita legii.

Similare
RECOMANDĂRI