UPDATE. Toţi poliţiştii care şi-au exprimat susţinerea pentru Guvernul Sandu au fost suspendaţi din funcţie
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

UPDATE. Toţi poliţiştii care şi-au exprimat susţinerea pentru Guvernul Sandu au fost suspendaţi din funcţie

În această dimineaţă, un grup de organe de forţă a descins la biroul unuia dintre colaboratorii poliţiei care, aseară, şi-au manifestat susţinerea pentru Guvernul condus de Maia Sandu. Informaţia a fost confirmată de colonelul Anatolie Macovei, şeful Direcţiei a 6-a a Inspectoratului Naţional de Investigaţii.

UPDATE. Alexandru Pânzari, şeful IGP, demis de Guvernul Sandu, a declarat că toţi, cei 6 poliţişti, care şi-au exprimat susţinerea pentru Guvernul Sandu au fost suspendaţi din funcţie.

Colegii au fost suspendaţi din funcţie şi pe perioada anchetei de serviciu, timp de 30 de zile. Subdivizunea activează în regim normal în afară de colegii suspendaţi”, a declarat şeful adjunct al Direcţiei nr. 6 a Inspectoratului Naţional de Investigaţii.

Unul dintre angajaţi a vorbit cu presa prin fereastră. Acesta spune că toţi care şi-au manifestat suţinerea pentru nou Guvern au fost suspendaţi din funcţie. Surse din poliţie au confirmat pentru AGORA că ordinul într-adevăr a fost semnat de Alexandru Pînzari.

Macovei a comunicat că nu i s-a invocat niciun motiv pentru percheziţii şi că acestea au loc de vreo 30 de minute.

Amintim că ieri, colonelul Macovei a declarat că recunoaşte noul Guvern condus de Maia Sandu. „Facem un apel către toţi colegii să ne urmeze exemplul, ca să evităm ciocniri, dezordini în masă şi altercaţii şi să menţinem ordinea publică”, a spus acesta ieri.

Similare
RECOMANDĂRI