Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Pentru alegerile parlamentare din România, pe teritoriul Republicii Moldova vor fi deschise 30 de secţii de votare

Pentru alegerile parlamentare din România, pe teritoriul Republicii Moldova vor fi deschise 30 de secţii de votare. Cetăţenii români aflaţi temporar sau permanent în Republica Moldova îşi vor putea exercita dreptul la vot timp de două zile la rând, pe 5 şi 6, între orele 7 şi 21. În condiţiile pandemiei de Covid-19, procesul de vot va putea fi prelungit la secţiile la care se va înregistra un flux prea mare de alegători.

În Republica Moldova vor deschise în total 30 de secţii de votare pentru alegerile parlamentare din România. 7 secţii vor funcţiona la Chişinău, 2 la Bălţi şi câte una în mai multe raioane ale Republicii Moldova.  

Excelenţa Sa Daniel Ioniţă, ambasadorul României în Republica Moldova: "Pentru participanţii la acest scrutin electoral menţionăm că la sediul ambasadei României la Chişinău, la sediul la care suntem nu vom organiza o secţie de votare". 

Ambasada României în Republica Moldova atenţionează că procesul electoral se va desfăşura pe 5 şi pe 6 decembrie, între orele 7 şi 21. Alegătorii, care la ora 21 se vor afla în interiorul secţiilor de votare, precum şi cei care vor sta în rând în afara acestora, vor putea vota până la ora 23 şi 59 de minute. 

Excelenţa Sa Daniel Ioniţă, ambasadorul României în Republica Moldova: "Este extrem de importat să nu lăsăm votul pe ultima zi, să nu lăsăm votul pe duminică, 6 decembrie, să încercăm să venim la vot şi pe 5 decembrie. Alegătorii sunt rugaţi să vină la secţiile de votare purtând mască. şi sunt rugaţi să respecte întocmai instrucţiunile transmise de colegii mei, membri ai birourilor de votare". 

La alegerile parlamentare din România, cetăţenii români aflaţi în zilele scrutinului pe teritoriul Republicii Moldova pot vota în baza următoarelor acte: 
-cartea de identitate
-cartea electronică de identitate
-cartea de identitate provizorie
-buletinul de identitate
-paşaportul diplomatic
-paşaportul diplomatic electronic
-paşaportul de serviciu
-paşaportul de serviciu electronic
-paşaportul simplu
-paşaportul simplu electronic
-paşaportul simplu temporar

Excelenţa Sa Daniel Ioniţă, ambasadorul României în Republica Moldova: "Actul de identitate trebuie să fie însoţit de un document oficial emis de Republica Moldova sau de un alt stat din care să reiasă stabilirea reşedinţei în străinătate". 

Alegătorii cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate votează pentru senatorii şi deputaţii din Parlamentul de la Bucureşti, în cadrul circumscripţiilor electorale prevăzute pentru votul cetăţenilor din afara României. Circumscripţia electorală pentru cetăţenii români din afara României este reprezentată de 4 deputaţi şi 2 senatori.

VOTUL POATE FI EXERCITAT ÎN BAZA URMĂTOARELOR ACTE
-carte de identitate 
-carte electronică de identitate
-carte de identitate provizorie
-buletin de identitate
-paşaport diplomatic
-paşaport diplomatic electronic
-paşaport de serviciu
-paşaport de serviciu electronic
-paşaport simplu
-paşaport simplu electronic
-paşaport simplu temporar. 
Similare
RECOMANDĂRI