Pavel Filip: Guvernul trebuie transmis unui alt Guvern care este legitim, cu toţii suntem gata să părăsim fotoliile
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Pavel Filip: Guvernul trebuie transmis unui alt Guvern care este legitim, cu toţii suntem gata să părăsim fotoliile

„Nimeni nu se ţine de funcţii. Cu toţii suntem gata să părăsim fotoliile în care ne aflăm, dar Guvernul trebuie transmis unui alt Guvern care este legitim”. Declaraţia aparţine lui Pavel Filip, prim-vicepreşedinte al Partidului Democrat din Moldova. Pavel Filip susţine că există hotărârile Curţii Constituţionale care spun că noul Guvern nu este legitim şi noul Parlament nu este legitim pentru că a votat acest Guvern şi conducerea Parlamentului deja după ce CC se pronunţase despre ilegalitatea acestuia. În opinia lui, în acesta constă criza sau blocajul politic, transmite IPN.

„Astăzi să părăsesc funcţia sau ministrul apărării, ministrul de interne să plece din funcţia pe care o deţin ar însemna că dizertează şi ulterior cine poate garanta că nu va fi tras la răspundere pentru acest fapt”, a declarat Pavel Filip la emisiunea „Moldova în direct” de la postul public de televiziune Moldova 1.

„De exemplu, astăzi se întâmplă ceva în stradă. Cine răspunde de la Ministerul de Interne? Răspunde Andrei Năstase sau Alexandru Jizdan? De aceea, eu cred că trebuie lăsate toate încăpăţânările într-o parte, de aşezat la masa de negocieri şi eu sunt absolut sigur că şi aici se poate de găsit o soluţie”, a spus Pavel Filip.

Întrebat dacă Partidul Democrat exercită presiuni asupra magistraţilor Curţii Constituţionale, Pavel Filip spune că nu cunoaşte despre un control al PDM asupra Înaltei Curţi şi nu crede că aceşti judecători se lasă influenţaţi. „Judecătorii sunt inamovibili, de aceea ei nu pot fi influenţaţi de nimeni”, a menţionat el.

Similare
RECOMANDĂRI