Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Pavel Abraham, unul din membrii juriului ce urma să participe la selectarea judecătorului care va reprezenta R. Moldova la CEDO, a fost exclus din comisie

Pavel Abraham, unul din membrii juriului ce urma să participe la selectarea judecătorului care va reprezenta Republica Moldova la CEDO, a fost exclus din comisie. Candidatura acestuia a fost înlocuită de către preşedintele Maia Sandu cu cea a judecătoarei Viorica Puică. Anunţul a fost făcut de consilierul prezidenţial în domeniul juridic, Olesea Stamate. TVR MOLDOVA nu a reuşit să luăm legătura cu Pavel Abraham pentru a-i afla opinia în privinţa excluderii sale.

Consilierul Olesea Stamate a făcut anunţul pe pagina sa socială şi precizează că Pavel Abraham a fost propus din partea Preşedinţiei de către Igor Dodon. Din cauza unor, cităm -  "dubii rezonabile cu privire la integritatea acestuia", Pavel Abraham a fost exclus din comisie.

MESAJUL OLESIEI STAMATE: "Ţinând cont de importanţa reprezentării Republicii Moldova la CEDO de către un judecător onest şi profesionist, aşteptările societăţii sunt ca acest concurs să se desfăşoare într-o manieră de maximă transparenţă şi corectitudine. Respectiv, am desemnat-o drept reprezentant al Preşedinţiei în această comisie pe doamna Viorica Puică, o judecătoare competentă şi corectă", a scris consilierul prezidenţial Olesea Stamate.

Precizăm că Pavel Abraham este chestor de poliţie şi a fost, pentru scurt timp, inspector general al Poliţiei Române. Reamintim că pentru postul de judecător la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului din partea Republicii Moldova candidează 13 persoane.
 
Similare
RECOMANDĂRI