Patru persoane au fost reţinute pentru furturi  şi alte infracţiuni comise în raionul Cahul
Vizualizari:

Patru persoane au fost reţinute pentru furturi şi alte infracţiuni comise în raionul Cahul

Patru persoane suspectate de comiterea mai multor infracţiuni pe teritoriul raionului Cahul au fost reţinuţi pentru 72 de ore. Este vorba despre furturi în proporţii mari, huliganism, violare de domiciliu, păstrarea şi întrebuinţarea drogurilor şi fals în acte publice.

Membrii grupării, cu vârste cuprinse între 25 şi 32 de ani, activau în Uniunea Europeană, unde au comis acelaşi gen de infracţiuni, iar la începutul perioadei de pandemie cu COVID-19, aceştia au revenit pe teritoriul Republicii Moldova.
  
Astfel, poliţiştii au acumulat mai multe probe cu privire la comiterea infracţiunilor. Timp de două luni, grupul a săvârşit mai multe furturi în proporţii deosebit de mari, din gospodării, cauzând victimelor un prejudiciu material în valoare de 300 de mii de lei.
  
În urma percheziţiilor efectuate la data de 18 şi 19 mai, în casele şi maşinile membrilor grupării, poliţiştii au ridicat mai multe bunuri (instrumente pentru construcţie, bani, centre muzicale, telefoane, ceasuri, notebook-uri), care ar fi fost dobândite în rezultatul săvârşirii infracţiunilor.
 
Suspecţii nu sunt la prima abatere de la lege, aceştia au fost anterior judecaţi pentru tâlhărie, leziuni corporale medii, viol, violare de domiciliu, trecerea ilegală a frontierei, furturi şi conducerea automobilului în stare de ebrietate. La moment sunt cercetaţi penal, unul dintre ei fiind reţinut pentru 72 de ore. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi de instanţa de judecată, aceştia riscă închisoare de până la 12 ani.
 
Poliţia continuă cercetările pentru stabilirea tuturor circumstanţelor precum şi în scopul identificării tuturor persoanelor implicate.
Similare
RECOMANDĂRI