Patru noi decese cauzate de coronavirus. Bilanţul în România a ajuns la 22
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Patru noi decese cauzate de coronavirus. Bilanţul în România a ajuns la 22

Încă patru persoane infectate cu noul coronavirus au murit, a anunţat Grupul de Comunicare Strategică. Bilanţul deceselor în România a ajuns la 22. Pacienţii aveau vârste cuprinse între 45 şi 70 de ani. Numărul total al deceselor înregistrate în România din cauza coronavirusului ajunge la 22.


Este vorba de un bărbat, de 56 ani, din judeţul Dâmboviţa, hemodializat la un Centru de dializă, internat iniţial la Spitalul de Urgenţă Bucureşti Floreasca, transferat în data de 23 martie, atunci când a fost confirmat pozitiv cu noul corinavirus la Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş, în secţia ATI.

Un alt caz este al unui bărbat de 49 de ani din judetul Timiş. „S-a prezentat în data de 20.03.2020 la UPU a Spitalului Judeţean de Urgenţă Timişoara unde a fost diagnosticat cu Pneumonie acută (clinic şi radiologic). I s-a recomandat consult de specialitate la spitalul de boli infecţioase. Conform pacientului, acesta nu a călătorit în străinătate şi nici nu a fost contact al unei persoane pozitive. În 21.03.2020 s-a prezentat şi la Spitalul de Boli Infecţioase Timişoara, neinternat diagnosticat cu Pneumonie acută. În 24.03.2020, stare deteriorată solicită ambulanţă, i se recoltează proba de exudat pentru COVID şi este lăsat la domiciliu. Confirmat pe data de 26.03.2020, decedat în aceeaşi dată”, au anunţat reprezentanţii GCS. Potrivit acestora, pacientul avea boli cronice preexistente: poliartrită reumatoidă şi hipertensiune arterială.

Tot joi a fost anunţat decesul unei femei de 70 ani, din judeţul Neamţ, internată în Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ, în secţia de Nefrologie pentru hemodializă. Aceasta a prezentat o stare agravată de miercuri, când a fost suspectată infecţia cu coronavirus şi i s-au recoltat probe. Femeia a murit miercuri şi a fost confimată pozitiv joi.

Al patrulea caz anunţat de GCS joi este al unui bărbat de 45 ani din judeţul Arad, care a fost confirmat miercuri, zi în care a şi murit în ambulanţă în timpul transferului în Spitalul Victor Babeş din Timişoara.

Numărul total al deceselor înregistrate la pacienţi diagnosticaţi cu noul coronavirus în România ajunge astfel la 22.

Similare
RECOMANDĂRI