Patriarhul Daniel, în vizită la Moscova. Bisercile ortodoxe sărbătoresc un secol de la renaşterea Bisericii Ruse
Sursa foto:Ziua Veche Vizualizari:

Patriarhul Daniel, în vizită la Moscova. Bisercile ortodoxe sărbătoresc un secol de la renaşterea Bisericii Ruse

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel a început o vizită de trei zile la Moscova, la invitaţia Patriarhului Moscovei şi a Întregii Rusii, Kirill. Patriarhul Daniel participă la o serie de manifestări religioase organizate de Biserica Ortodoxă Rusă.

Preafericitul Patriarh Daniel  se află la Moscova cu ocazia aniversării celor 100 de ani de la restabilirea patriarhatului Bisericii Ruse.

Au fost invitaţi toţi întâistătătorii Bisericilor ortodoxe autocefale. Patriarhul României a participat la sesiunea solemnă a sinodului arhieresc. A ţinut şi un discurs în faţa plenului  unde a punctat priorităţile ortodoxiei în lumea de astăzi, caracterizată de secularizare şi pluralism religios.

"Sunt prioritare: păstrarea unităţii de credinţă a ortodoxiei, cultivarea solidarităţii faţă de cei aflaţi în suferinţă şi cooperarea misionară practică" – Patriarhul Daniel.

Patriarhul Kirill a vorbit cu satisfacţie despre  vizita pe care a făcut-o recent la Bucureşti.

"Am fost martorul renaşterii substanţiale a Bisericii Ortodoxe Române, a construirii de noi lăcaşe de cult, reorganizarea vieţii bisericeşti. Toate aceste lucruri m-au bucurat nespus" – Kirill, Patriarhul Moscovei si al intregii Rusii.

Patriarhia  română subliniază că vizita Preafericitului Parinte Daniel în Rusia  nu este una bilaterală şi trebuie percepută  în contextul participării alături de alţi patriarhi, mitropoliţi şi ierarhi de rang înalt la manifestările religioase organizate la Moscova.

Mâine, delegaţia Bisericii Ortodoxe Române va fi primită de Patriarhul Moscovei şi al Întergii Rusii, Kirill. Luni însă, toţi conducătorii bisericilor ortodoxe autocefale vor partcipa la o liturghie solemnă la catedrala Isus Mântuitorul.

Similare