Patriarhia Moscovei recunoaşte că în Republica Moldova se vorbeşte limba română
Sursa foto:Buna ziua Brasov Vizualizari:

Patriarhia Moscovei recunoaşte că în Republica Moldova se vorbeşte limba română

Patriarhia Moscovei recunoaşte identitatea şi unitatea lingvistică moldo-română, publicând pe pagina sa oficială Pastorala de Crăciun a Patriarhului Kirill în limba română cu alfabet latin, specificând că este vorba despre o singură limbă, nu despre două, scrie Vlad Cubreacov, preşedintele Asociaţiei „Răsăritul Românesc”.

După ce ani la rând s-a predicat la Moscova că românii din Republica Moldova sunt orice altceva, mai puţin români, Patriarhul Kirill „comite” acum un adevăr istoric, notează Infoprut.

„De aici şi până la a recunoaşte oficial dreptul Patriarhiei Române de jurisdicţie canonică în Republica Moldova nu mai rămâne decât un pas. Dacă scrii «limba moldoveană (română)», trebuie să scrii de fiecare dată, pentru motive de consecvenţă logică şi morală, şi «moldovenii (românii)», nu-i aşa, Moscovă iubită, mândră capitală? Aviz episcopului Marchel, piosului Dodon şi bandiţilor de la Tiraspol, care luptă contra alfabetului latin şi limbii române materne a fraţilor noştri din stânga Nistrului!”, a scris Vlad Cubreacov pe Facebook.

Similare
RECOMANDĂRI