Parlamentul Republicii Moldova şi Parlamentul European vor semna un Memorandum de înţelegere
Sursa foto:parlament.md Vizualizari:

Parlamentul Republicii Moldova şi Parlamentul European vor semna un Memorandum de înţelegere

Parlamentul Republicii Moldova şi Parlamentul European vor semna un „Memorandum de înţelegere” care va cuprinde acţiuni comune pe mai multe domenii de cooperare.

Despre acest lucru s-a convenit în cadrul întrevederii preşedintelui Parlamentului, Igor Grosu, cu Dragoş Tudorache, raportor al Comisiei de politică externă pentru implementarea Acordului de Asociere Uniunea Europeană – Republica Moldova în cadrul Parlamentului European şi Coordonator al activităţilor Parlamentului European de susţinere a democraţiei parlamentare în Republica Moldova, care se află într-o vizită oficială la Chişinău.

Igor Grosu a precizat că acest Memorandum va constitui un semnal politic important în relaţia R. Moldova cu UE: „Vă mulţumim pentru susţinerea constantă pe care Parlamentul European o acordă Republicii Moldova în procesul de modernizare şi dezvoltare, dar şi de integrare europeană, iar semnarea memorandumului ne va permite să intensificăm dialogul nostru pe mai multe domenii cheie”.

De asemenea, demnitarii s-au referit şi la priorităţile noului Parlament, în special, lupta împotriva corupţiei, reformarea justiţiei. ”Ne dorim instituţii funcţionale în stat, care, indiferent de conjunctura politică, să lucreze în beneficiul oamenilor”, a accentuat Igor Grosu.

În cursul întrevederii,  au fost trecute în revistă proiectele realizate în cadrul Legislativului de la Chişinău cu sprijinul UE. În context, parlamentarul european a exprimat deschiderea pentru a susţine în continuare creşterea eficienţei proceselor administrative ale instituţiei.

Similare
RECOMANDĂRI