Parlamentul de la Chişinău condamnă atacurile Federaţiei Ruse asupra securităţii informaţionale şi implicarea în politica naţională
Sursa foto:infoMOLDOVA.net Vizualizari:

Parlamentul de la Chişinău condamnă atacurile Federaţiei Ruse asupra securităţii informaţionale şi implicarea în politica naţională

Parlamentul Republicii Moldova condamnă atacurile Federaţiei Ruse asupra securităţii informaţionale naţionale şi amestecul abuziv în activitatea politică a ţării. O astfel de declaraţie a fost adoptată astăzi în Parlament şi semnată de deputaţii din coaliţia majoritară.

Prin declaraţia votată, Parlamentul îşi declară îngrijorarea faţă de intensificarea atacurilor la adresa securităţii naţionale a ţării noastre de către Federaţia Rusă, lansate prin intermediul unor televiziuni de la Moscova, dar şi a unor instituţii media din Republica Moldova. 

Parlamentul face apel către înalţii decidenţi politici ai Federaţiei Ruse să intervină pentru a stopa toate aceste abuzuri şi campanii de denigrare a Republicii Moldova.

Se mai solicită de asemenea, să fie stopată orice formă de sprijinire a partidelor politice din ţara noastră de către entităţi din Federaţia Rusă.

Şeful statului, Igor Dodon, a reacţionat imediat după adoptarea acestei declaraţii. Igor Dodon a scris pe o reţea de socializare că "aceste provocări sistematice şi intenţionate au drept scop determinarea părţii ruse de a veni cu un răspuns similar în adresa ţării noastre". Mai mult, Dodon a numit gestul drept un suicid politic şi electoral: "A te plasa la extrema anti-rusească într-o ţară cu o largă susţinere pro-Rusia înseamnă un suicid politic şi electoral", scrie preşedintele ţării.

Similare
RECOMANDĂRI