Parlamentul au trimis demers oficial către compania Kroll să obţină lista beneficiarilor în urma furtului bancar. Procuratura nu a vrut
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Parlamentul au trimis demers oficial către compania Kroll să obţină lista beneficiarilor în urma furtului bancar. Procuratura nu a vrut

Alexandru Slusari, şeful comisiei parlamentare de anchetă a fraudei bancare, a declarat că au înaintat un demers oficial prin intermediul Băncii Naţionale către compania Kroll să trimită lista beneficiarilor în urma furtului bancar. Comisia aşteaptă un răspuns din partea companiei săptămâna viitoare.

Slusari spune că este complicat să explice reprezentanţilor companiei de ce Republica Moldova mai are nevoie de o listă, după ce una a fost deja trimisă şi în baza acelui document trebuiau deja să se deschidă dosare penale. 

„Obstacolul pe care îl avem acum este neînţelegerea companiei Kroll a termenului de stat capturat, ei acum un an jumătate au transmis această listă la Procuratură şi spun că acolo trebuia să meargă urmărirea penală, trebuia să fie întreprinse acţiuni, de ce voi încă odată cereţi această listă, noi încercăm să le explicăm că societatea are nevoie de această listă şi aşteptăm răspunsul oficial,” a declarat Slusari în timpul unui briefing de presă.

Comisia a încercat anterior să obţină această listă de la Procuratură, însă au primit refuz. 

„În trecut relaţia cu Procuratura, a fost necooperantă, ei au recurs la clauza securităţii şi secretului, că merge urmărirea penală şi ei nu a voie, nu doar să prezinte lista beneficiarilor, dar în genenere nu au vrut să pună la dispoziţie raportul. Noi vom face încă un demers, chiar azi, aşteptăm mai multă coopernaţă din partea lor, până acum poziţia lor sub toate aspectele a fost una destructivă în raport cu comisia noastră de anchetă.”

Alexandru Slusari a declarat că Renato Usatîi nu va fi astăzi audiat cu privire la declaraţiile sale, făcute aseară pe Facebook despre faptul că ar deţine versiunea completă a raportului Kroll2. Usatâi a spus că principalul beneficiar al furtului miliardului este Vladimir Plahotniuc, urmat de alţi politicieni din ţară.

„Solicităm respectuos ca Usatîi să depună cât mai urgent documentul la Parlament. Dacă documentul va corespunde raportului şi este autentic, atunci va fi publicat.”

Preşedintele comisiei a mai declarat că ar fi bine ca Usatîi să indice şi sursa de unde a făcut rost de document.

Urmăriţi declaraţiile video aici. 
 
Similare
RECOMANDĂRI