Parlamentarii îndeamnă tinerii să fie cât mai curajoşi şi insistenţi în raport cu guvernarea
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Parlamentarii îndeamnă tinerii să fie cât mai curajoşi şi insistenţi în raport cu guvernarea

”Primul şi cel mai important mesaj al nostru pentru tineri este să fie cât mai curajoşi şi insistenţi în raport cu actuala guvernare, pentru că aşa ne vor mobiliza să acţionăm mai prompt”. Declaraţia a fost făcută de deputatul Adrian Băluţel, în cadrul unor dezbateri organizate, în seara zilei de vineri, de un post de radio.

Dezbaterile au avut ca subiect problemele tinerilor, în special cele care se referă la calitatea educaţiei, corelarea dintre piaţa muncii şi sistemul educaţional ş.a.

În opinia lui Adrian Băluţel, studiile de calitate pornesc de la profesori motivaţi, astfel guvernarea s-a angajat să susţină profesorii în devenirea lor profesională, prin crearea unui sistem de salarizare care i-ar încuraja să crească şi să se formeze în continuu.

Cea de-a doua problemă ţine de infrastructura şcolară. ”Pentru a creşte gradul de calitate a procesului educaţional avem nevoie de instituţii bine dotate, începând cu sisteme de sanitaţie şi până la softuri moderne”, a punctat deputatul.

Cu privire la piaţa muncii, Adrian Băluţel a reliefat problema exodului tinerilor, fapt care afectează atât piaţa muncii, cât şi perspectiva sistemului public de pensii al Republicii Moldova.

”Unul din dezideratele noastre este calitatea studiilor în cadrul învăţământului dual. Este nevoie de atragerea companiilor care ar putea să investească în procesul de formare a tinerilor specialişti şi ulterior – să-i angajeze. Atragerea investiţiilor figurează prioritar în agenda tuturor reprezentanţilor actualei guvernări”, a subliniat deputatul.

Potrivit acestuia, dezvoltarea forţei de muncă calificate este un angajament important al autorităţilor pentru următorii patru ani.

Similare
RECOMANDĂRI