Parcul Alunelul din Chişinău a intrat în cea de-a doua etapă de renovare
Sursa foto:chisinau.md Vizualizari:

Parcul Alunelul din Chişinău a intrat în cea de-a doua etapă de renovare

Ieri a fost dat startul celei de-a doua etape de lucrări privind reconstrucţia Parcului „Alunelul" din sectorul Buiucani al capitalei. La faţa locului a fost prezent Primarul general, Ion Ceban, pretorul de sector, Vadim Brînzaniuc, reprezentanţi ai serviciilor municipale de profil etc. Etapa a doua pentru reconstrucţia parcului „Alunelul" va dura 90 de zile şi se referă la lucrări de infrastructură: construcţia a două fântâni arteziene, amenajarea spaţiilor verzi, instalarea sistemului de irigare, a iluminatul public şi cel decorativ, precum şi a mobilierului urban.

Tot în cadrul lucrărilor, pe întreg perimetrul parcului va fi amenajată o centură, prevăzută pentru persoanele care practică sportul şi biciclişti. De asemenea, urmează a fi amenajat un teren multifuncţional de sport, iar la final este planificată construcţia scenei pentru concerte.

Lucrările de reconstrucţie a parcului „Alunelul" pevăzute în etapa a doua vor fi finanţate de Primăria sectorului 6 a municipiului Bucureşti, care oferă 846 mii euro, pentru realizarea proiectului. Investiția municipiului Chișinău va fi de 102 mii euro şi constă în amenajarea terenului multifuncțional de sport. 

Primarul general, Ion Ceban, a primit asigurări de la responsabilii de proiect că lucrările de renovare a parcului vor fi executate conform calendarului aprobat. „Mulțumesc primarului sectorului 6 din București, Gabriel Mutu, pentru susținere. Astfel, Consiliul Local al sectorului 6 a aprobat finanțarea proiectului, iar în ședința din 30 iulie, curent, urmează să fie aprobat acordul de grant", a menţionat edilul capitalei. 

E de menţionat că lucrările în cadrul primei etape de reconstrucţie a parcului „Alunelul" au fost finalizate în luna octombrie 2019. Acestea au vizat amenajarea aleilor din zona de odihnă şi instalarea bordurilor noi. De asemenea, a fost renovată scara de granit de la intrarea principală în parc. În acest sens, din bugetul municipal au fost alocaţi 4,6 milioane de lei.

Similare
RECOMANDĂRI