Parcările cu plată din Chişinău vor fi inventariate
Sursa foto:chisinau.md Vizualizari:

Parcările cu plată din Chişinău vor fi inventariate

Până pe 31 decembrie 2020, un grup de lucru special creat din cadrul municipalităţii va inventaria parcările cu plată de pe teritoriul capitalei, a căror autorizaţie de funcţionare este sau a fost valabilă în ultimii 5 ani. O dispoziţie în acest sens a fost semnată de viceprimarul Victor Chironda.

Astfel, membrii Comisiei municipale, vor colecta informaţia cu privire la: costul serviciilor, regimul de activitate, încadrarea în limitele terenului care se află în proprietatea agentului economic, corespunderea situaţiei din teren cu documentaţia de proiect. Un raport cu privire la rezultatele inventarierii va fi întocmit până la 19 ianuarie 2021.

În caz de necesitate, Grupul de lucru va înainta prescripţii de înlăturare a neconformităţilor şi va informa organele abilitate despre parcările auto cu plată care activează fără autorizaţie de funcţionare.

De asemenea, se atenţionează persoanele fizice şi juridice care au instalat indicatoare rutiere sau mecanisme de blocare a accesului în parcaje pe teren public, fără acordul municipalităţii sau indicatorul rutier 5.48.2 (Parcare rezervată) pe teren care este domeniu public, cu sau fără acordul APL Chişinău, să le demonteze până la data de 01.12.2020. În caz contrar, acestea vor fi demontate forţat. 

Similare
RECOMANDĂRI