Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Pacienţii care au avut COVID rămân cu sechele neurologice. Prinţului Charles nu i-au revenit încă gustul şi mirosul, la două luni după boală

Pierderi de memorie, oboseală, lipsa mirosului şi a gustului - sunt doar câteva dintre suferinţele prin care trec mulţi dintre cei care au avut COVID. Este concluzia la care au ajuns cercetătorii de la o Universitate din Danemarca.

La săptămâni bune după ce s au vindecat, mulţi pacienţi se plâng de stări de epuizare, dureri de cap şi de faptul că nu se pot concentra.

Cercetătorii de la Universitatea daneză Aarhus au stabilit că în jur de 30 la sută dintre cei ce au avut COVID rămân cu sechele ca după o comoţie cerebrală.

Despre sechelele ce ţin de aparatul respirator - de exemplu capacitate pulmonară mult redusă - se vorbeşte de la începutul pandemiei. Însă urmările neurologice ale COVID 19 au fost confirmate recent şi pun pe gânduri şi mai mult lumea medicală, pentru care acest virus e în continuare un mister.

Şi prinţul Charles, moştenitorul tronului britanic se plângea de curând că, deşi a avut COVID acum mai bine de două luni, gustul şi mirosul încă nu i-au revenit.

Similare
RECOMANDĂRI