Ordin: Elevii din R. Moldova vor rezolva testările pentru examenele de absolvire în format electronic. Orarul aprobat de Ministerul Educaţiei
Vizualizari:

Ordin: Elevii din R. Moldova vor rezolva testările pentru examenele de absolvire în format electronic. Orarul aprobat de Ministerul Educaţiei

Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării şi Agenţia Naţională pentru Curriculum şi Evaluare au elaborat şi prezintă Orarul testărilor candidaţilor la examenele naţionale de absolvire, sesiunea de examene 2020.

 Documentele aprobate prin ordin de către minister stabilesc perioada şi procedurile de organizare şi desfăşurare a testării candidaţilor în contextul în care accesul în instituţiile de învăţământ este restricţionat în scopul prevenirii răspândirii virusului COVID-19.
 
Astfel, în perioada 30 martie – 10 aprilie 2020, elevii claselor a 9-a şi a 12-a vor avea posibilitatea să rezolve teste similare cu modelele prevăzute de programele de examen, cu respectarea regimului de autoizolare, fiind asigurat accesul la conţinutul testelor în format electronic, în conformitate cu Instrucţiunile specifice privind modalitatea de testare.


 
Testele şi baremele de corectare vor fi puse la dispoziţia elevilor prin intermediul mijloacelor de transmitere a informaţiei la distanţă, în fiecare zi de desfăşurare a testării, conform orarului stabilit (orarul poate fi accesat aici). Elevii urmează să rezolve independent şi responsabil subiectele propuse, apoi să le transmită profesorilor pentru verificare.
 
„Scopul testării este de a determina gradul de pregătire a candidaţilor pentru examenele naţionale. În rezultat profesorul va identifica necesităţile elevilor în vederea ajustării procesului de pregătire pentru promovarea cu succes a examenelor. În acest context, menţionăm că fiecare elev trebuie să fie interesat să rezolve conştiincios testele pentru a identifica domeniile care necesită atenţie sporită în procesul de pregătire pentru examen. În rezultatul testării elevii nu  sunt apreciaţi cu note”, se spune într-un comunicat al Ministerului Educaţiei. 
 
Ordinul MECC nr. 376 din 25 martie 2020 poate fi accesat aici.
 
Similare
RECOMANDĂRI