Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Două orăşele din Republica Moldova şi Estonia au reuşit să realizeze împreună mai multe proiecte economice şi culturale

Autorităţile publice centrale şi locale din Republica Moldova au ce învăţa de la comunităţile dezvoltate din Uniunea Europeană. Un exemplu demn de urmat este şi oraşul Viljandi, din Estonia, care, din anul 2016, este înfrăţit cu municipiul Străşeni. Cele două localităţi au reuşit să realizeze împreună câteva proiecte economice şi culturale.

Viljandi se află într-o regiune din sudul Estoniei, cu o infrastructură de invidiat. Instituţii de invăţământ moderne, drumuri bune şi transport public gratuit, sunt doar o parte din condiţiile cu care se pot mândri oamenii ce locuiesc în acest oraş. 
 
Estonia a aderat la Uniunea Europeană în anul 2004, iar salariul mediu, în această ţară, este de 1.300 de euro. Autorităţile locale de aici susţin că dacă Republica Moldova tinde să fie o ţară dezvoltată, trebuie să aleagă acealaşi drum.
 
Viljandi este supanumită capitala culturii estoniene. De aproape trei ani, municipiul Străşeni se inspiră din bogata experienţă pe care o au autorităţile ce gestionează oraşul estonian.
 
Recent, în Viljandi au fost organizate Zilele culturii moldoveneşti. Astfel, estonienii au avut ocazia să deguste din bucatele şi vinurile basarabene, dar şi să asiste la un concert de excepţie oferit de dansatorii din Străşeni şi de câţiva artişti din diasporă.
 
Zilele culturii moldoveneşti în Viljandi au fost organizate cu scopul promovării patrimoniului cultural şi economic al Republicii Moldova, precum şi pentru întărirea cooperării regionale. Evenimentul a fost organizat cu sprijinul ambasadei Republicii Moldova la Tallinn, în cooperare cu Primăria oraşului Viljandi şi Primăria oraşului Străşeni.
Similare
RECOMANDĂRI