Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Cinci candidaţi la primăriile din Republica Moldova au obţinut zero voturi

Visul de a devenit primar a fost la unii împlinit şi la alţii spulberat doar de doar câteva voturi diferenţă. În unele cazuri, chiar un singur vot a fost cel decisiv. Un asemenea caz a fost înregistrat în satul Zăicani, din raionul Rîşcani. Candidatul democrat a obţinut 316 voturi, iar cel socialist, 315. Ambii se vor duela în turul doi, şi bătălia se anunţă una pe măsură.

Potrivit datelor preliminare ale CEC, în două cazuri, candidaţii au acumulat acelaşi număr de voturi. Este vorba despre satul Alexăndreşti din raionul Rîşcani. Candidatul ACUM, cât şi cel democrat au obţinut câte 158 de voturi. La fel s-a intimplat şi în satul Cioburciu din Ştefan Vodă. Câte 322 de voturi au strâns candidatul blocului ACUM şi cel al PPR. O diferenta de doar doua voturi s-a inregistrat în satul Popeştii de Sus din Drochia.

Totodată, cel mai mare scor din toată Republica Moldova, la alegerile locale de duminică, a fost obţinut de socialistul Valeriu Berzan, primar în satul Doroţcaia, Dubăsari. El se mândreşte cu 98,53% din voturi. Un alt socialist, Mihail Ursu a devenit primar în satul Cotiujeni, Briceni cu 96,48%. Într-o proporţie covârştitoare, de circa 95,6%, a fost votat şi democratul Igor Bolduma, din satul Tabani, Briceni. A câştigat detaşa,t în satul Geamăna din Anenii Noi, şi Eduard Sturza, candidat PDM. (

CELE MAI MULTE VOTURI
Sursa: www.cec.md
98,53%: Valeriu Berzan, PSRM. Doroţcaia, Dubăsari
96,48%: Mihail Ursu, PSRM. Cotiujeni, Briceni
95,59%: Igor Bolduma, PDM. Tabani, Briceni
95,09%: Eduard Sturza, PDM. Geamăna, Anenii Noi
94,86%: Anatoli Topal, PSRM. Ceadîr-Lunga, UTA Găgăuzia

S-au înregistrat şi opt cazuri in care candidaţii la şefia primăriilor au obţinut zero voturi. Adică, nici măcar ei nu s-au votat. S-a întâmplat în orăşelul Codru, din Chişinău, unde Ion Andrieş de la PDM nu a primit nici un vot. Situaţia s-a repetat şi in satului Condriţa, Chişinău unde Valentin Şelaru nu a primit niciun vot. Cu traista goala a rămas si Serghei Mîra din Sociteni, Ialoveni. Nu l-a votat nimeni nici pe Anatolii Crîjevschii, candidatul Partidului Nostru din satul Lipcani, Briceni.  În schimb, cu un singur vot, probabil că singur s-a votat, se poate mândri Nicolai Savastin candidatul Partidului "Şor" în localitatea Carbalia din Comrat.
Similare
RECOMANDĂRI