Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Opoziţia parlamentară vrea crearea unei comisii de anchetă a lui Igor Dodon

Opoziţia parlamentară de la Chişinău propune crearea unei comisii de anchetă care să elucideze circumstanţele presupuselor acte de corupţie şi îmbogăţire ilicită săvărşite de preşeditele Republicii Moldova, Igor Dodon. Comisia de achetă urmează să fie constituită de Parlament, la propunerea deputaţilor din fracţiunea PPDA. Reprezentanţii instituţiei prezidenţiale spun că nu comentează acţiunile cu tentă electorală ale opoziţiei.

Deputaţii Platformei DA spun că la baza iniţiativei de creare a unei comisii de anchetă care să învestigheze acţiunile preşedintelui Igor Dodon stau imaginile apărute recent în spaţiul public. În acestea apar şeful statului şi fostul lider PDM, Vlad Plahotniuc, dar şi o pungă în care se presupune că ar fi vorba de bani ce urmau să ajungă la apropiaţi ai preşedintelui.

Comisia urmează să fie condusă de deputaţi ai opoziţiei şi să va trebui să elucideze presupusele fapte de corupţie şi îmbogăţire ilicită.

„Acest video a fost ultima picătură, noi cunoaştem şi am văzut multe alte lucruri despre acest personaj. În toată această perioadă el a discreditat instituţia prezidenţială. Primul pas in taxarea lui Igor Dodon ar fi crearea acestei comisii. proiectul hotărârii va fi înregistrat azi.  El e semnat de toţi deputaţii PPDA”, a spyus ALEXANDRU SLUSARI, vicepreşedintele Parlamentului.

„Toată opinia publică a fost bulversată de recentele imagini video în care Igor Dodon se află alături de 2 cetăţeni cu un trecut şi cu un prezent foarte dubios, în care VP i-ar transmite o sacoşă neagră care ar fi predestinată plăţii unor salarii”, A SPUS DINU PLÂNGĂU, deputat PPDA.

„Noi purcedem la elucidarea acestor circumstante, suntem interesati sa vedem cum aparut aceste filmari, a transmiterii unor surse de bani si nu trebuie sa ne amagim, ceea ce am vazut a fost transmitere de bani”, a precizat IGOR MUNTEANU, deputat PPDA.

Anterior, preşedintele Igor Dodon a anunţat că imaginile în care apare alături de fostul lider PDM, Vlad Plahotniuc, ar fi trucate.

Contactată de TVR MOLDOVA, şefa serviciului de presă a instituţiei prezidenţiale, Carmena Lupei, a declarat că prin aceste acţiuni, opoziţia vrea să demonstreze societăţii că … există. În plus, reprezentanţii instituţiei prezidenţiale spun că nu comentează acţiunile şi declaraţiile formaţiunilor politice, mai ales în an electoral.
Similare
RECOMANDĂRI