Opinii: E devreme să se vorbească despre o criză politică în R. Moldova. Termenele legale nu au fost încălcate încă
Sursa foto:Parlamentul RM Vizualizari:

Opinii: E devreme să se vorbească despre o criză politică în R. Moldova. Termenele legale nu au fost încălcate încă

Deocamdată, este devreme să se vorbească despre o criză politică în Republica Moldova. Termenul legal în care poate fi creată o majoritate parlamentară şi adoptată cel puţin o lege încă nu a fost încălcat. Declaraţiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Glavnoe” de la postul de televiziune TVC21, transmite IPN.

Politologul Ernest Vardanean a adus drept exemplu Germania, unde politicienii au purtat negocieri aproape jumătate de an şi acestea s-au încheiat cu succes. „Noi nu avem o criză, dar câteva situaţii neplăcute, neclarităţi, faptul că nu se spune tot până la urmă, dar nu o criză”, spune politologul.

Comentatorul politic Corneliu Ciurea susţine că în Constituţie scrie că preşedintele poate să dizolve Parlamentul după ce timp de trei luni nu este adoptată nicio lege. „Dar poate nici să nu dizolve. De aceea, aceste termene sunt aproximative, pot fi şi patru luni, şi cinci. De aceea, este prea devreme să se vorbească despre o criză”, spune comentatorul. În opinia lui, unii comentatori spun că adevăratele negocieri nici nu au început, adică jucătorii serioşi abia „se încălzesc”.

Expertul în politici publice Ştefan Gligor spune că având în vedere poziţiile ocupate de Partidul Socialiştilor şi blocului ACUM şi având în vedere că la momentul actual nu se înregistrează progrese, probabilitatea unei crize politice este destul de mare.

Consiliul Politic al blocului ACUM se convoacă marţi, 16 aprilie, în şedinţă pentru a examina propunerea Partidului Socialiştilor, lansată săptămâna trecută şi a lua o decizie cu privire la acţiunile ulterioare.
Similare
RECOMANDĂRI