ACTUALITATE

Opinie. „Semnalul transmis către alegători trebuie să fie clar: Unioniştii, într-un final, în ceasul al 12, s-au unit”

post-img

Semnalul transmis către alegători, către oamenii unionişti, trebuie să fie clar: unioniştii, într-un final, în ceasul al 12, s-au unit. Trebuie să fim conştienţi. Iar alegerile din februarie ne-au demonstrat că separat, unioniştii nu pot să treacă nici pragul electoral, nu mai transmit nici încredere, nici forţă, şi chiar dacă sunt în proporţie de 30-40 la sută conform ultimelor sondaje, acest procent nu se regăseşte în rezultatele politice din Republica Moldova. Opinia aparţine lui Ion Leaşcenco, liderul Blocului Unităţii Naţionale, şi a fost exprimată în cadrul emisiunii Punctul pe AZi de la TVR MOLDOVA.

Vlad Bileţchi, preşedintele Asociaţiei Obşteşti Unirea ODIP, spune că dorindu-ne integrarea în UE, n-avem cum să ocolim România: „De acolo, noi ne inspirăm şi copiem legislaţia europeană, nu poţi s-o traduci direct din engleză, ai experienţa României, care este stat mebru al UE mai bine de 10 ani. Mai mult decât atât, România are foarte multe de oferit populaţiei din Republica Moldova. Actualmente, nu există un număr exact, dar aproximativ un milion de cetăţeni ai Republicii Moldova au paşaport şi acte româneşti”.

Vorbind de câteva dintre aceste avantaje, preşedintele ODIP a adus şi un exemplu: „Orice copil născut în Republica Moldova, dacă părinţii lui au acte româneşti, beneficiază de la naştere până la 2 ani de 300 de lei româneşti pe lună, adică 1200 de lei moldoveneşti, asta în timp ce guvernarea de la Chişinău promite că poate pe viitor va primi 200 de lei. Deci, din start, în România ai de şase ori mai mult ajutor şi susţinerea statului român.” 

Anatol Ursu, preşedintele Asociaţiei Obşteşti Tinerii Moldovei, a declarat că niciodată unioniştii nu au avut o atitudine exclusivă sau idealistă. „Ar fi perfect ca mâine toţi cei 3 milioane jumătate de cetăţeni ai Republicii Moldova să deţină şi cetăţenia română, indiferent dacă îmbrăţişează sau nu idealul Unirii. Iar un primar ales de pe listele Blocului Unirea va lucra pentru tot satul.”

Reprezentanţii Blocului Unirea vor continua practica înfrăţirilor şi ajutoarelor, în calitate de primari sau consilieri aleşi şi vor face tot posibilul ca în baza înfrăţirilor să reuşească să rezolve probleme locale pentru toţi locuitorii acestui stat, indiferent dacă ei sunt sau nu unionişti, a conchis Anatol Ursu.