Opinie: România a investit în Republica Moldova aproape la acelaşi nivel ca şi Uniunea Europeană
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Opinie: România a investit în Republica Moldova aproape la acelaşi nivel ca şi Uniunea Europeană

România ne ajută nu doar ca o ţară membră a Uniunii Europene, ea investeşte în Republica Moldova ca într-o ţară a fraţilor. Investiţiile române ajungând la acelaşi nivel ca şi cele ale UE, este opinia preşedintei Clubului politic de femei "50/50", Ecaterina Mardarovici, exprimată în cadrul unei ediţii speciale de la TVR MOLDOVA.

Potrivit ei, România investeşte atât de mult în Republica Moldova pentru că suntem fraţi. Şi tot România este ţara care cel mai mult îşi doreşte ca treburile în Republica Moldova să meargă într-adevăr pe calea integrării în UE.

"Mă bucur foarte mult de ceea ce a declarat ministrul de Externe român, Teodor Meleşcanu, că vor continua în acelaşi tempou investiţiile, acţiunile, a şi menţionat că sprijinul din partea României pentru Republica Moldova nu este doar retoric. Sunt acţiuni concrete şi dacă vreţi sunt fonduri concrete, bani concreţi care se investesc atât în educaţie, cultură şi dezvoltarea economică", a menţionat preşedinta ONG "50/50".

Cel mai mult, România aşteaptă de la noi să facem paşii concreţi ca să înceapă a creşte nivelul de trai, îmbunătăţirea calităţii vieţii cetăţenilor, consideră  Ecaterina Mardarovici. Într-un cuvânt, "aşteaptă să ne facem temele pentru acasă, atunci când venim în faţa ţărilor sau comisiilor Uniunii Europene şi raportăm despre succesele noastre".

Mădălin Necşuţu, jurnalistul de la Evenimentul Zilei, a spus că oricât am fi de fraţi, trebuie să stabilim pentru acel frate şi să-l facem să înţeleagă că există nişte condiţii şi că nu primeşte totul de-a gata. Potrivit lui, România trebuie să ia o atitudine mult mai rece faţă de ţara noastră.

"Condiţiile acestea, ca şi cele ale Uniunii Europene, nu fac decât să ajute Republica Moldova, să o responsabilizeze. Asta se numeşte condiţionare şi există în toată lumea civilizată, nimeni nu dă ceva gratis. Cred că România ar trebui să iasă puţin din zona asta a lirismului şi să abordeze cât poate de mult o atitudine pragmatică şi mult mai rece. Doar aşa va ajuta Republica Moldova", este de părere Mădălin Necşuţu.
Similare
RECOMANDĂRI