Opinie: Rezoluţia Parlamentului European, cel mai dur document ce reflectă lipsa de încredere faţă de autorităţile de la Chişinău
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Opinie: Rezoluţia Parlamentului European, cel mai dur document ce reflectă lipsa de încredere faţă de autorităţile de la Chişinău

Rezoluţia Parlamentului European cu privire la suspendarea asistenţei macrofinanciare Republicii Moldova este cel mai dur document, adoptat până acum, ce reflectă lipsa de încredere faţă de autorităţile de la Chişinău. Este opinia unor invitaţi ai emisiunii Punctul pe AZi. Alţii au declarat însă că este un document grăbit, cu informaţii neveridice.

Preşedintele PLDM, Viorel Ciubotaru, crede că guvernarea este absolut responsabilă pentru tot ce s-a întâmplat. "Aceste decizii lovesc în Republica Moldova şi vor avea repercusiuni", a spus liberal-democratul.

Pe de altă parte, vicepreşedintele PDM, Vladimir Cebotari, consideră că este vorba despre o lovitură din partea unor familii politice din Republica Moldova adusă cetăţenilor. Cebotari a menţionat: "Este o declaraţie grăbită, care nu a întrunit un consens larg. Sunt declaraţii neveridice, de exempu scăderea încrederii în instituţiile statului."

Iar Virgil Pâslariuc, profesor universitar, membru PAS a precizat că relaţia Republica Moldova-Uniunea Europeană a intrat într-o criză gravă. Potrivit lui Pâslariuc, este pentru prima dată când s-a trecut linia roşie - s-au anulat alegerile.

În cadrul unei intervenţii prin telefon, europarlamentarul Siegfried Mureşan a declarat că rezoluţia adoptată este cel mai dur document votat din ultimii ani cu privire la Republica Moldova şi reflectă lipsa de încredere faţă de autorităţile de la Chişinău.

Europarlamentarii au adoptat cu 343 de voturi „pentru”, 35 „împotrivă” şi 160 de abţineri o rezoluţie prin care au condamnat invalidarea alegerilor din Chişinău şi au cerut Comisiei Europene să suspende plăţile pentru Republica Moldova.
Similare
RECOMANDĂRI