Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Opinie: Nu e treaba lui Igor Dodon să convoace preşedintele Parlamentului şi prim-ministrul. El încalcă Constituţia

Deputatul Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr Vasile Năstase spune că Igor Dodon încalcă Constituţia atunci când se implică în activitatea Guvernului şi vine cu iniţiative ce nu îi sunt, conform Constituţiei, în domeniul său.

„Mă uit ca la un fel de bufonadă la ceea ce face Dodon. În primul rând pentru că nu este treaba lui. Ceea ce spune el cu ambulanţele, cu privatizarea Metalferos-ului, cu proiectele sociale. Da, preşedintele are drept de iniţiativă legislativă, dar în domeniul lui de activitate. Nu are ce umbla cu pomeni, cu 700 de lei, cu privatizări, cu privatizarea Metalferos”, a declarat Vasile Năstase în platoul TVR MOLDOVA, invitat la emisiunea Punctul pe AZi.

Atât Vasile Năstase, cât şi deputat PD Monica Babuc, sunt de părere că Igor Dodon nu are dreptul nici să convoace preşedintele Parlamentului şi prim-ministrul în aşa numitele şedinţe săptămânale, unde discută agenda Guvernului şi acţiunile ce necesită a fi implementate.

„El nu are nicio treabă, nici măcar să convoace preşedinta Parlamentului şi primul ministru. Asta este „troika” în stil sovietic. El nu îşi dă seama că, de fapt, atentează la Constituţia Republicii Moldova. El acuma încalcă Constituţia”, a mai spus Vasile Năstase.

La acelaşi subiect: 
 

Igor Dodon nu vede o problemă în faptul că dă indicaţii Guvernului. Expert: Preşedintele încalcă Constituţia

Similare
RECOMANDĂRI