Opinie: ​Femeilor li se oferă de multe ori rolul să înfrumuseţeze partidele politice
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Opinie: ​Femeilor li se oferă de multe ori rolul să înfrumuseţeze partidele politice

Vorbind despre egalitatea de gen şi implicarea femeilor din Republica Moldova în viaţa politică, invitatele emisiunii Punctulpe AZi, de la TVR MOLDOVA, au ajuns la ideea că de cele mai multe ori rolul femeilor în partidele politice este să le înfrumuseţeze, ceea ce nu este o percepţie corectă.

Preşedinta clublui polititc 50/50, Ecaterina Mardarovici: ”În politica românească, de pe ambele maluri ale Prutului, femeile au o vârstă până la care pot activa în politică. Pe când puteţi vedea bărbaţi politicieni şi la 70 de ani”.
 
Întrebată dacă ar dori să revină în politică, Ecaterina Mardarovici a răspuns că şi-a jucat deja rolul în politica Republicii Moldova şi că nu exclude să candideze pe o circumscripţie, din curiozitate. 

Alexandra Can, vicepreşedinta PNL, consideră că inegalitatea salarială este prezentă şi în Republica Moldova: ”Noi, femeile, avem un dezavantaj. Trebuie să alergăm din urma bărbaţilor să-i ajungem cu salariile pentru că nu trebuie să acceptăm un loc de muncă fără respectarea drepturilor sociale.”

”90 la sută din femeile care sunt implicate la noi în politică muncesc foarte mult, doar că fiind puţine, ele sunt şi puţin vizibile”, a concluzionat Ecaterina Mardarovici.
Similare
RECOMANDĂRI