Opinie, despre videoul scurt postat de Ştefan Gaţcan: Când omul spune că „eu dispar şi am nevoie de reabilitare”, asta înseamnă că el se află sub presiune
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Opinie, despre videoul scurt postat de Ştefan Gaţcan: Când omul spune că „eu dispar şi am nevoie de reabilitare”, asta înseamnă că el se află sub presiune

O persoană care dispare pentru o jumătate de zi, deciziile îi sunt anunţate de către un partid, apoi apare într-un video scurt, în câmp şi la costum, în care spune că va dispărea, este cu siguranţă o persoană aflată sub presiune sau chiar luată ostatic. De această părere este Dorin Chirtoacă, liderul PL, dar şi Sergiu Sîrbu, deputat Pro Moldova.

În cadrul emisiunii Punctul pe AZi, Dorin Chirtoacă a declarat că ieşirea în spaţiul public, pentru doar câteva secunde, prin intermediul unui video postat pe Facebook, a lui Ştefan Gaţcan, nu este una firească.

„Dacă ar fi avut o ieşire firească, ar fi făcut un selfie, o filmare făcută cu telefonul, din mână, fără mască.. şi nu o chestiune la comandă, unde se vede că e regizat, cineva îl filmează, spune ceva, apoi încheie cu faptul că el va dispărea în continuare. Când omul spune că „eu dispar şi am nevoie de reabilitare”, asta înseamnă că el se află sub presiune. Este evident, nu este nimic acolo nici sincer, nici altceva. Probabil tot de ei (socialişti)a fost impus. Este exact cum sunt luaţi ostaticii de terorişti şi sunt puşi să filmeze un video ca să afle cei de acasă cam în ce stare sunt, pentru a se negocia răscumpărarea, dacă nu, următorul episod este cum îi este tăiat capul.

La domnul Gaţcan e prima parte, este evident. Omul şi-a lăsat maşina în centru (centrul Chişinăului) parcată. Apoi el spune că este cu ai săi, lângă vie şi stâlpii de vie, înseamnă ai săi”, a declarat Dorin Chirtoacă, în cadrul emisiunii Punctul pe AZi.

De asemenea, deputatul Sergiu Sîrbu a declarat că domnul Gaţcan a fost ,cu o zi înainte de dispariţie, practic toată ziua cu echipa Pro Moldova. Dispariţia acestuia a fost sesizată a doua zi dimineaţă, când acesta nu s-a prezentat la Comisia socială.

„Apoi am aflat că a fost sechestrat în biroul socialiştilor, după care a fost dus la Preşedinţie. Am contactat şi familia, care vreo 7 ore nu cunoştea nimic despre domnul deputat. După asta a apărut acel video din vie. Este clar, în costum, în vie? Maşina stă parcată la Parlament… Este evident, este un caz clasic de răpire. Cererea privind hărţuirea deputatului  pe pod la telecentru, dumnealui a semnat-o, personal, şi m-a rugat pe mine, ca şi secretar al grupului, să o duc la cancelarie”, a declarat Sergiu Sîrbu.

De altfel, Sergiu Sîrbu atrage atenţia că numărul de înregistrare a cererii de renunţare a mandatului este 4, pe când ultimele două cereri ale domnului Gaţcan sunt numerotate cu 8 şi 9. „Nu este scrisă de dumnealui această cerere.”

Deputatul Pro Moldova spune că partidul va depune un denunţ repetat la procuratură cu privire la răpirea lui Gaţcan.

TVR MOLDOVA aminteşte că la 30 iunie, Ştefan Gaţcan a anunţat că părăseşte fracţiunea parlamentară a PSRM pentru a se alătura grupului Pro Moldova.  Câteva ore mai târziu, Pro Moldova a anunţat într-un comunicat de presă că, „au început ameninţările şi controalele la clinica privată fondată de Ştefan Gaţcan”. Deputaţii PSRM au protestat în faţa clinicii private pe care a fondat-o Ştefan Gaţcan, aducând o coroană, dar şi în faţa casei deputatului. Mai mult, deputatul a fost oprit forţat în trafic, fiind hărţuit şi ameninţat, spun cei din Pro Moldova.

Totul a luat o altă întorsătură a doua zi dimineaţa, când PSRM a anunţat într-un comunicat de presă că Ştefan Gaţcan a participat la şedinţa fracţiunii parlamentare a socialiştilor, că şi-a depus mandatul de deputat şi că va rămâne în echipa PSRM. „Fracţiunea PSRM a luat act de această decizie şi l-a încurajat pe Ştefan Gaţcan să participe cât mai activ în viaţa Partidului Socialiştilor”, se spune în comunicatul PSRM. 

De cealaltă parte, deputaţii Pro Moldova au afirmat că Ştefan Gaţcan a fost „sechestrat de un grup de deputaţi socialişti şi obligat să semneze cererea de demisie”. De asemenea, cei din Pro Moldova au fost azi la sediul Preşedinţiei, afirmând că deputatul Gaţcan se află acolo, în contextul în care deputatul nu răspundea la apeluri de mai multe ore. Într-un final, Ştefan Gaţcan a postat un video, lângă o vie, în care a declarat că nu este sechestrat, „totul este ok... am nevoie de reabilitare”.
Similare
RECOMANDĂRI