Opinie: Concesionarea aeroportului a fost o adevărată „găină cu ouă de aur” pentru companiile gestionate de Şor
Sursa foto:unica.md Vizualizari:

Opinie: Concesionarea aeroportului a fost o adevărată „găină cu ouă de aur” pentru companiile gestionate de Şor

Preşedintele Comisiei parlamentare care a studiat condiţiile de concesionare a Aeroportului Internaţional Chişinău, Igor Munteanu, spune că nu au fost găsite documente care să certifice că întreprinderea „Avia Invest” ar fi investit vreodată bani proprii în aeroport. Iar această concesionare a fost o adevărată „găină cu ouă de aur” pentru companiile gestionate de Şor.

Potrivit lui, de la început ex-primarul oraşului Orhei Ilan Şor, dat în căutare internaţională după instalarea noii guvernări, nu figura în niciun act care era semnat în numele companiei „Avia Invest”. Schimbările în statutul „Avia Invest” au apărut peste un an, în 2014. În aceeaşi perioadă, grupul de companii controlat de grupul Şor a scos primii bani din „Avia Invest”, care începuse să genereze anumite profituri.

„Legătura dintre Şor şi „Avia Invest” este complexă pentru că nu au fost investiţi bani, ci, din contra, grupul Şor a scos bani din „Avia Invest”, care începuse să genereze anumite profituri, pentru propriile lor nevoi. Această concesionare a fost o adevărată „găină cu ouă de aur” pentru companiile gestionate de Şor. Numai taxa aeroportuară în sumă de 9 euro, înmulţită la 2,8 milioane de pasageri aducea aproximativ 20 de milioane de euro, iar celelalte taxe care sunt legate de serviciile oferite avioanelor care intrau în aeroport ajungeau la circa 81 de milioane de euro într-un singur an. O sumă uriaşă care acoperă, practic, de două ori responsabilitatea acestei companii concesionare faţă de Aeroport”, a declarat deputatul.

Declaraţiile a fost făcută în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la postul de televiziune TV8, transmite IPN.
Similare
RECOMANDĂRI