Opinie: Cetăţenii R. Moldova au depăşit acest stereotip-handicap că doar bărbaţii pot ajunge preşedinţi
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Opinie: Cetăţenii R. Moldova au depăşit acest stereotip-handicap că doar bărbaţii pot ajunge preşedinţi

Cetăţenii Republicii Moldova au depăşit stereotipul-handicap precum că doar bărbaţii pot ajunge preşedinţi. Acesta a fost un factor important, pe lângă multe altele, care a determinat victoria Maiei Sandu la alegerile prezidenţiale. De această părere este Igor Grosu, deputat PAS, invitat în studioul TVR MOLDOVA, alături de deputatul PPDA Igor Munteanu şi Dorin Chirtoacă, fost candidat la prezidenţiale, care a intervenit prin Skype.

„Cetăţenii R. Moldova au depăşit acest stereotip-handicap că doar bărbaţii pot ajunge preşedinţi şi marea majoritatea a celor care au votat sunt doamnele, asta ne arată statisticile. Lumea are nevoie de o schimbare şi a făcut acest lucru prin votul propriu zis. Lumea este în căutare de un preşedinte care să nu dezbine societatea, să nu îi dezbine, ci vor o societate normală în care instituţiile să îi apere, în care legea să fie lege, hoţii să stea la puşcărie, iar conducătorii să stea cât mai aproape de oameni”, a declarat Igor Grosu. Deputatul a apreciat, de asemenea, rolul partenerilor partidelor de dreapta şi centru dreapta, care au îndemnat alegătorii să voteze pentru Maia Sandu.

Pe de altă parte, deputatul PPDA Igor Munteanu a apreciat campania electorală dinaintea acestor alegeri:

„Principalul merit al acestei victorii este legat de stilul cerebral al acestei campanii, care a fost una calculată, fără erori regretabile, care a acumulat scoruri importante exact în mediile care erau ostile. A fost o campanie ţintită. A trezit electoratul din diaspora. Este un record absolut şi atâta lume care au venit la alegeri înseamnă că au cerut într-o idee mai mare decât interesele familiilor lor”.

De asemenea, Igor Munteanu a vorbit despre situaţia din Chişinău, unde, deşi primar este un reprezentant al PSRM, alegătorii, în majoritate, au votat pentru Maia Sandu

De altfel, Dorin Chirtoacă a declarat că, în urma acestor alegeri, electoratul a dat un semnal clar despre ce vrea şi ce aşteaptă de la clasa politică: „Ca Plahotniuc – nu, ca Dodon – nu. Este foarte clar”
 
Similare
RECOMANDĂRI