Opinie: Autoritatea Naţională de Integritate a fost făcută doar pentru bifă
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Opinie: Autoritatea Naţională de Integritate a fost făcută doar pentru bifă

Autoritatea Naţională de Integritate s-a dovedit a fi o instituţie care a avut drept scop să bifeze în rapoartele către partenerii şi finanţatorii externi că în Republica Moldova este o instituţie care va cerceta averile şi interesele demnitarilor.

Declaraţii în acest sens au fost făcute în cadrul emisiunii Punctul pe AZi de la TVR MOLDOVA.

Expertul în drept constituţional Teodor Cîrnaţ a declarat că Legea care reglementează activitatea acestei instituţii a fost făcută special strâmb pentru a mima existenţa acesteia.

„Cred că actuala guvernare trebuie să revadă în totalitatea activitatea ANI-ului şi să reformeze această instituţie astfel încât să simplifice la maxim activitatea ei. Eu cred că această lege privind ANI a fost făcută special strâmb pentru ca în Republica Moldova să nu existe o instituţie care să verifice averile şi interesele demnitarilor. A fost gândită doar ca bifă pentru Consiliul Europei şi partenerii externi”, a subliniat Cîrnaţ

Liderul PLDM, Tudor Deliu a declarat că ANI s-a discreditat complet mai ales în campania electorală când a acordat Certificate de integritate lui Vlad Plahotniuc, Ilan Şor sau Constantin Ţuţu.

„Eu când am mers să primesc certificatul de integritate am avut parte de un spectacol. Toţi erau ieşiţi pe scări şi au înmânat certificatele de integritate lui Ţuţu şi Plahotniuc. Acelaşi lucru i s-a acordat şi lui Şor”, a spus Tudor Deliu.
Similare
RECOMANDĂRI