Om de afaceri din anturajul lui Plahotniuc şi Şor şi reprezentantul firmei care deţine „Casa Albă” de la Chişinău, găsit împuşcat
Sursa foto:RISE Moldova Vizualizari:

Om de afaceri din anturajul lui Plahotniuc şi Şor şi reprezentantul firmei care deţine „Casa Albă” de la Chişinău, găsit împuşcat

Iurii Luncaşu, reprezentantul companiei care deţine „Casa Albă”, impunătoarea clădire de la poalele parcului Valea Morilor, atribuită lui Vladimir Plahotniuc a decedat în această noapte, fiind găsit împuşcat.

Informaţia a fost confirmată pentru ZdG de către surse din cadrul poliţiei.

Informaţia a fost oferită, în premieră, de site-ul noi.md în această dimineaţă. Portalul a scris că aseară, la ora 20:07, în Unitatea de Gardă a parvenit înştiinţarea la 112, precum că pe traseul R-6,  se află o persoană împuşcată în regiunea capului. Potrivit declaraţiilor celui care a sunat la 112, Luncaşu s-ar fi împuşcat din arma personală în regiunea capului şi în urma leziunilor corporale primite a decedat la faţa locului.

Fiind audiat, cel care a sunat la poliţie, cet. Babin Boris, a declarat că activează ca şofer la cet. Luncaşu Iurii şi la 17.08.2019, aproximativ orele 19:00, a fost contactat telefonic de şeful său care i-a cerut să vină la domiciliu şi să se deplaseze într-o direcţie necunoscută la aer curat. Şoferul a mers cu automobilul de serviciu la casa lui Luncaşu de unde l-a luat şi s-au îndreptat spre traseul R-6 (Ialoveni-Durleşti). La un moment dat, Luncaşu i-a cerut şoferului să oprească automobilul în câmp, şi să scrie o scrisoare cu următorul conţinut: ,,Căsuţă albă am cumpărat în 2017 am fost investitor”.

Ulterior, a ieşit din automobil comunicându-i şoferului că iasă să răsufle aer curat, în urma căreia s-a împuşcat în regiunea capului din pistolul cu glonţ de model Astra, cal. 6,35, nr. 85034 şi a decedat în urma traumelor primite.

Iurii Luncaşu este un om de afaceri din anturajul lui Vladimir Plahotniuc şi Ilan Şor.

ZdG a scris anterior că Iurii Luncaşu este un prosper şi discret om de afaceri, despre care presa a scris încă în anii 2000 că ar fi fost un apropiat al fostului preşedinte Vladimir Voronin. 

În 2014, Rise Moldova a publicat mai multe fotografii în care Luncaşu era surprins însoţindu-l pe Vladimir Plahotniuc la Sciez, Franţa. Luncaşu este fondator la mai multe companii: „Denir Lux”, „GB&CO”, „Primrof Construct” sau „Acvilin-Grup”, cu afaceri în domeniul construcţiilor sau ţigărilor. Împreună cu membrii familiei, el deţine mai multe case şi apartamente în capitală. Luncaşu este cel care a fost reprezentantul, prin procură, la Chişinău al firmei „Investar Investments Limited”, înregistrată la 31 august 2016 în Larnaca, Cipru şi cea care a cumpărat în 2017 “Casa albă”, un complex de imobile impunător de la poalele parcului „Valea Morilor”, în perimetrul străzilor Timiş şi Bujorilor.

Din cauza gardului, clădirile pot fi vizualizate în întregime doar din aer, fiind asemănătoare cu obiective de cultură şi agrement. Anterior, clădirile au fost atribuite lui Vladimir Plahotniuc.

Similare
RECOMANDĂRI