Olesea Stamate: Fadei Nagacevschi îşi asumă răspunderea pentru transmiterea listei celor patru candidaţi la CSP
Sursa foto:captură de ecran Vizualizari:

Olesea Stamate: Fadei Nagacevschi îşi asumă răspunderea pentru transmiterea listei celor patru candidaţi la CSP

Fostul ministru al Justiţiei, Olesea Stamate, răspunde acuzaţiilor actualului ministru Fadei Nagacevschi şi spune că el joacă cu cuvintele, dar mai ales foloseşte drept paravan Comisia de la Veneţia pentru interesele guvernării.

„Nagacevschi joacă cu cuvintele. A jucat şi atunci când el insista ca să nu fie numit procurorul general atât timp cât nu aveam aprobarea Comisiei de la Veneţia. Acum când se află în posesia listei scurte care urmează a fi transmise la CSP, se pare că nu mai este nevoie de opinia comisiei”, a declarat Stamate la emisiunea Secretele Puterii de la Jurnal TV.

Fostul ministru mai spune că regretă că se utilizează drept paravan Comisia de la Veneţia atunci când este confortabil şi se neagă cu vehemenţă opinia ei atunci când nu convine.

Cât despre acuzaţiile lui Nagacevschi, Stamate declară că concursul pentru funcţia de procuror general urma să fie anulat prin efectul legii Procuraturii pentru care Guvernul Sandu şi-a asumat răspunderea.

„Nu a fost să fie, pentru că a picat Guvernul. Respectiv au rămas în vigoare prevederile anterioare”, a menţionat Olesea Stamate.

Aceasta mai spune că ministrul Justiţiei nu încalcă acum legea dacă transmite la CSP lista celor 4 candidaţi la funcţia de procuror general, doar că-şi asumă răspunderea pentru că rezultatele concursului au fost viciate.

TVR MOLDOVA aminteşte că astăzi, actualul ministru al Justiţiei, Fadei Nagacevschi, l-a acuzat pe fostul ministru Olesea Stamate că ar fi încălcat grav legea atunci când a evitat să trimită Consiliului Superior al Procurorilor lista celor patru candidaţi preselectaţi la funcţia de procuror general şi că un ordin de anulare a rezultatelor acelui concurs nu există, în pofida faptului că Olesea Stamate a anunţat un asemenea lucru.
Similare
RECOMANDĂRI