Octavian Ţîcu: Igor Dodon nu se teme de aderarea la UE, ci de Unire
Vizualizari:

Octavian Ţîcu: Igor Dodon nu se teme de aderarea la UE, ci de Unire

Prin declaraţiile sale de ieri, Igor Dodon ar fi arătat că nu se teme de aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană, ci de Unirea cu România. Cel puţin asta spune preşedintele Partidului Unităţii Naţionale Octavian Ţîcu, cu privire la intenţiile şefului statului de a modifica Constituţia, pentru a preveni un eventual referendum pe tema Unirii.

„Dacă mai era cazul, Dodon ne-a arătat că nu se teme de aderarea RM la UE. Dodon şi stăpânii săi se tem de Unire. Aşa cum a fost în 1917-1918 şi în 1989-1991. Declaraţiile sale ţâfnoase conform cărora după alegerile prezidenţiale din toamnă va organiza un referendum prin care să modifice Constituţia pentru a bloca reunificarea Republicii Moldova cu România arată în fapt principala frică a lui şi a Moscovei: Unirea! Nici Igor Dodon şi nici Federaţia Rusă nu se tem de aderarea la UE care, vorba lui Caragiale, "este sublimă dar lipseşte cu desăvârşire". Preşedintele marionetă nu încearcă să blocheze, prin modificarea Constituţiei, aderarea la UE, ci Unirea deoarece, şi Dodon ştie asta, aderarea Republicii Moldova la blocul comunitar, în noul context european, este doar o utopie vândută astăzi de noii samsari de vise şi speranţe, depăşiţi de realităţile politice”, a declarat Octavian Ţîcu. 

Preşedintele PUN face referire şi la ultimul sondaj IMAS, care a arătat că numărul unioniştilor a depăşit cifra de 32%, însă declară că această cifră nu ia în calcul numeroasă diaspora basarabeană.

La acelaşi subiect:
 

Dorin Chirtoacă: Atacurile lui Dodon asupra unioniştilor este o formă de persecuţie a unui grup civil din societate şi o crimă împotriva umanităţii

 

Igor Dodon vrea să schimbe Constituţia, pentru a bloca un eventual referendum pentru Unirea cu România


 
Similare
RECOMANDĂRI