Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

O tânără infectată cu SARS-CoV-2 a câştigat în instanţă dreptul de a se trata acasă

O adolescentă de 16 ani din Galaţi, infectată cu noul coronavirus, este prima persoană care a obţinut dreptul în instanţă de a rămâne la domiciliu până când se însănătoşeşte. Deşi Direcţia de Sănătate Publică hotărâse ca fata să fie internată la spitalul de boli infecţioase, familia a refuzat şi a cerut ajutor în instanţa. Iar judecătorii i-au dat dreptate tinerei.

În urmă cu o săptămâna, adolescenta i-a spus mamei că nu se simte foarte bine, aşa că au mers la spitalul de copii. Fata a rămas o noapte pentru investigaţii. Iar testul pentru coronavirus a ieşit pozitiv.

Adolescenta trebuia mutată la spitalul de boli infecţioase, dat mama a refuzat şi a luat-o pe tânăra acasă. Iniţial medicii au fost de acord ca adolescenta să rămână în izolare la domiciliu. Însă Direcţia de Sănătate Publică a hotărât că trebuie internată la boli infecţioase pentru 14 zile.

La domiciliu fetei a venit şi un echipaj de poliţie, care a verificat situaţia. Întâi a constatat că totul era în regulă. Dar după o jumătate de ora agenţii au revenit.

Decizia judecătorilor a venit repede. Aceştia au hotărât ca adolescenta să rămână în izolare la domiciliu, alături de familie. Ea este verificată de angajaţii DSP şi va putea părăsi locuinţa după două teste negative.

Similare
RECOMANDĂRI