O reuniune în Formatul „5+2” va avea loc la Bratislava pe 9 şi 10 octombrie
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

O reuniune în Formatul „5+2” va avea loc la Bratislava pe 9 şi 10 octombrie

O reuniune a negocierilor pentru reglementarea transnistreană în formatul „5+2” va avea loc la Bratislava, Slovacia, pe 9 şi 10 octombrie. La reuniunea va fi examinat stadiul de implementare a măsurilor de consolidare a încrederii convenite în cadrul pachetului „Berlin-plus” şi vor fi analizate chestiunile prioritare noi pentru măsurile suplimentare de consolidare a încrederii.

Într-un comunicat de presă al Misiunii OSCE în Moldova se menţionează că negocierile vor fi găzduite de preşedintele OSCE în exerciţiu, ministrul afacerilor externe şi europene al Slovaciei, Miroslav Lajčák, precum şi de reprezentantul special al preşedintelui în exerciţiu al OSCE din partea Slovaciei pentru reglementarea transnistreană, Franco Frattini,

Joi, 10 octombrie, un briefing de presă privind rezultatul negocierilor în formatul „5+2” urmează să fie desfăşurat în Sala de Congres a ministerului, la ora 11.00 (ora Bratislavei), 12.00 (ora Chişinăului). Briefingul de presă va fi difuzat în direct printr-o legătură video în incinta Misiunii OSCE în Moldova, Chişinău, str. Alexei Mateevici, 75.

Ultima rundă de negocieri în formatul 5+2 a avut loc pe 29-30 mai 2018.
Similare
RECOMANDĂRI