Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

O pictură murală cu mesaje de combatere a stereotipurilor de gen stă la loc de cinste pe un perete al Liceului Teoretic "Mihai Eminescu" din oraşul Făleşti

O pictură murală cu mesaje de combatere a stereotipurilor de gen stă la loc de cinste pe un perete al Liceului Teoretic "Mihai Eminescu" din oraşul Făleşti. Se doreşte educarea prin artă a tinerei generaţii pentru a demonstra că - Se poate şi altfel. Fără stereotipuri. Campania este realizată în cadrul unui program regional finanţat de Uniunea Europeană şi implementat de UN Women şi UNFPA.

Pictura murală se întinde pe 70 de metri pătraţi şi simbolizează un puzzle. Sunt reprezentate opt scene prin care se combat steriotipuri privind rolul femeii şi al bărbatului acasă şi în societate. Se pot vedea femei şi bărbaţi care deţin deopotrivă funcţii publice şi practică acelaşi gen de sport,  bărbaţi care se implică în creşterea şi educarea copiilor, dar şi cupluri care impart treburile casnice.

DOMINIKA STOJANOSKA, reprezentant UN Women Moldova: „Noi trebuie să ne creem viitorul. Dar steriotipurile sunt în mintea nostra de aceea este important să le . Cu cât societatea este mai egală, cu atât mai multe oportunităţi egale avem. Oamenii sunt mai fericiţi şi oraşele sunt mai dezvolate”.

Elevii Liceului Teoretic "Mihai Eminescu" din oraşul Făleşti susţin că steriotupurile sunt periculoase, iar astfel de acţiuni vor face ca oamenii să inţeleagă mai bine că au drepturi egale.

Potrivit unui studiu privind normele şi stereotipurile de gen, realizat  în ţările Parteneriatului estic, în Republica Moldova, 60% din repondenţi consideră că femeile trebuie să aibă grijă de familie şi gospodărie. Campania pentru combaterea stereotipurilor şi a violenţei de gen se desfăşoară în cele şase ţări ale Parteneriatului Estic: Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova şi Ucraina
Similare
RECOMANDĂRI