Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

O oază de românism a fost creată la Bălţi. „Sala de Litere” dispune de un fond bogat de carte românească

O oază de românism a fost creată în incinta Liceului Mihai Eminescu, din Bălţi. Aici a fost inaugurată „Sala de Litere”, care dispune de un fond bogat de carte românească. În plus, sala a fost dotată cu un computer şi o tablă interactivă pentru ca elevii să poată realiza diverse proiecte pentru şcoală. Proiectul a fost finanţat de Ministerul Românilor de Pretutindeni de la Bucureşti.

De când a fost deschisă Sala de Litere, Valeria Celac îi trece pragul aproape în fiecare zi. A fost atrasă în primul rând de cărţile româneşti, cu titluri de negăsit la alte biblioteci din oraş.
 
VALERIA CELAC, elevă, Liceul „M. Eminescu”, Bălţi: „Una din cartişe care ne-a furat inima este de Mircea Cartarescu care nu se gaseste pe piata.”
 
În sala de litere, elevii vor putea nu doar să citească, ci să realizeze diverse proiecte. Clasa este dotată cu un calculator şi o tablă interactivă.
 
VALERIA CELAC, elevă, Liceul „M. Eminescu”, Bălţi: „Este foarte salutabila aceasta initiativa entru ca ne permite valorificarea potentialului nostru ca elevi, indragostiti de cuvant si literatura.”
 
GIULIANO CEAMSCHI, elev, Liceul „M. Eminescu”, Bălţi: „Deschide usi pentru elevi si este o cale pentru a se dezvolta. Un colt pentru a se aduna, meeita si crea ceva util pentru institutia noastra.”
 
VALERIA CEBAN, elevă,  Liceul „M. Eminescu”, Bălţi: „Un cuibusor al nostru unde putem colabora. Avem tabla interactiva, internet ce ne permite implementarea ideilor noi.”
 
Sala de Litere a fost deschisă cu sprijinul Ministerului Românilor de Pretutindeni de la Bucureşti, care a alocat în acest scop 90 de mii de lei.
 
NINA GRAPA, directorul Liceului „M. Eminescu”, Bălţi: „Eu sper ca vom vedea în această sală copii îndrăgostiţi de limba şi literatura română, copii care îşi vor dezvolta competenţele creative.”

În Sala de Litere sunt aşteptaţi elevii de la toate şcolile din Bălţi. În plus, aici vor fi organizarte diverse ateliere de formare a profesorilor de limba şi literatura română.
Similare
RECOMANDĂRI