O nouă rută de troleibuz va fi lansată curând. Va face legătura cu localitatea Bubuieci
Sursa foto:Primăria Chişinău Vizualizari:

O nouă rută de troleibuz va fi lansată curând. Va face legătura cu localitatea Bubuieci

În decurs de 10 zile, va fi deschisă o nouă rută de troleibuz cu propulsie autonomă, spre localitatea Bubuieci. Anunţul a fost făcut astăzi de către Primăria Chişinău, care spune că linia de transport a va fi lansată ca urmare a multiplelor solicitări parvenite din partea acestora către municipalitate.

Un troleibuz nou, cu propulsie autonomă, a fost testat astăzi pe traseul spre localitatea Bubuieci, iar la eveniment a participat Primarul general interimar, Ruslan Codreanu.

Pe viitoarea cursă se preconizează includerea a 3 unităţi noi de transport, care se află în prezent în rodaj.

Itinerarul rutei de troleibuz spre comuna Bubuieci urmează a fi definitivat în câteva zile, în condiţiile în care la moment sunt examinate 4 variante de traseu. Una din opţiuni prevede legătura dintre centrul urbei (str. Ismail) şi comuna Bubuieci. Decizia finală va fi luată de specialişti după ce se vor fi asigura că există posibilitate tehnică pentru reîncărcarea bateriilor troleibuzelor.

Amintim că troleibuze cu propulsie autonomă circulă deja în următoarele localităţi suburbane: or. Sângera (ruta 31), comuna Stăuceni (ruta nr. 32), Truşeni (ruta nr. 34),  Durleşti (ruta nr. 35) şi spre Ialoveni (ruta nr. 36).

Similare
RECOMANDĂRI