O nouă înfrăţire, Municipiul Vulcan, România şi Ialoveni, Republica Moldova
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

O nouă înfrăţire, Municipiul Vulcan, România şi Ialoveni, Republica Moldova

Centeranul Unirii este privit de către autorităţile publice locale din municipiul Vulcan nu doar prin prisma necesarelor festivităţi prin care aceste eveniment trebuie să fie marcat cum se cuvine, ci şi prin prisma  derulării unor acţiuni care să definească, într-un fel sau altul, unitatea românilor de pretutindeni, relatează Avântul Liber.

În acest context se înscrie şi propunerea lansată de primarul Gheorghe Ile şi aprobată în unanimitate de Consiliul Local, privind deschiderea unei punţi de legătură cu un oraş din Basarabia, cu care vulcănenii doresc să se înfrăţească.

Este vorba despre oraşul Ialoveni, de lângă Chişinău, oraş cu care ne vom înfrăţi în acest an cu semnificaţii atât de importante şi pentru noi, dar şi pentru dânşii. Mulţumesc consilierilor locali din municipiul Vulcan că au subscris acestui proiect, care confinţeşte prima înfrăţire a noastră cu o altă localitate şi cred că e un lucru deosebit faptul că prima comunitate cu care ne înfrăţim este una din Basarabia, iar acest act se întâmplă acum, în anul Centenarului”, spune Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan.

La ultima şedinţă a Consiliului Local de la Vulcan, consilierii şi-au dat Acordul de Principiu pentru înfrăţirea municipiului Vulcan cu oraşul Ialoveni din Republica Moldova.

De asemenea, la rândul lor consilierii locali din Ialoveni au aprobat deja Proiectul de Decizie privind înfrăţirea cu municipiul Vulcan. Conform oficialilor Primăriei Vulcan, în următoarea perioadă vor fi parcurse etapele procedurale obligatorii pentru punerea în operă a acestui proiect bilateral.

Similare
RECOMANDĂRI