Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

O nouă controversă în jurul fostului deputat PSRM, Ştefan Gaţcan

O nouă controversă în jurul fostului deputat PSRM, Ştefan Gaţcan. Acesta apare într-o altă filmare în care anunţă că este bine şi că are nevoie de… reabilitare psiho-emoţională. Mesajul video a trezit mai multe semne de întrebare decât a făcut lumină în acest caz. Deputatul apare, din nou, cu mască şi, cel mai probabil, îşi citeşte mesajul. Deputaţii opoziţiei spun că este vorba despre o răpire şi cer Procuraturii să investigheze cât mai rapid circumstanţele în care a dispărut Gaţcan.

Mesajul video a fost plasat concomitent pe pagina de Facebook a lui Gaţcan şi pe cea a liderului fracţiunii PSRM din Parlament, Corneliu Furculiţă. Opoziţia califică drept extrem de dubioasă această înregistrare şi cere Procuraturii să facă lumină în acest caz. 

SERGIU LITVINENCO, deputat PAS: "Eu nu sunt expert, dar mi s-a părut destul de dubios ceea ce este acolo. Persoana poartă mască, persoana aparent citeşte ceva, care probabil îi arată altcineva. dar lucrurile astea trebuie să le cerceteze instituţiile statului. cel mai probabil este un caz de răpire a unei persoane şi lucrul acesta este foarte grav". 

ALEXANDRU SLUSARI, vicepreşedintele Parlamentului, deputat PPDA: "Era evident că nu vorbeşte liber, apare întrebarea unde se află. Este a 3 zi în mască. Se aude că a fost bătut". 

ANDRIAN CANDU, deputat Pro Moldova: "Noi l-am văzut în aceste video-uri pe dnul Gaţcan ca fiind intimidat, cu frică citind un text, pus la perete, cu mască, parcă ascunzând ceva. ceea ce presupune că cu dnul Gaţcan nu este în regulă, nici astăzi". 

Liderul PDM, Pavel Filip, a evitat, însă, să se pronunţe pe marginea acestui caz. 

PAVEL FILIP, deputat PDM: "Din câte cunosc, Procuratura a iniţiat o cauză penală, eu am toată certitudinea că se vor clarifica lucrurile". 

De celalată parte, socialiştii, care anunţau ieri că lui Gaţcan i-a fost asigurată paza de corp, spun că fostul deputat este în siguranţă. 

VLAD BATRÎNCEA, vicepreşedintele Parlamentului, deputat PSRM: "Dnul Gaţcan se află cu familia lui, în locul unde dlui preferă, este liber în circulaţie. Apariţia dlui de ieri este alegerea lui, faza că el e stresat, evident că este stresat, nu vă imaginaţi cum a fost convins să plece, după ce a refuzat bani". 

Procuratura generală a anunţat, în dimineaţa acestei zile, că în baza plângerii depuse acum trei zile de Gaţcan şi în baza unui demers depus de deputaţii Pro Moldova, procurorii au demarat verificări. În plângerea sa, deputatul Ştefan Gaţcan reclama că ar fi fost intimidat de reprezentaţi ai PSRM pentru a-l forţa să-şi depună mandatul de deputat. 
Similare
RECOMANDĂRI