Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

O navă sub pavilionul Republicii Moldova, în pericol de scufundare la Constanţa

Alertă în Portul Constanţa! O navă cu produse petroliere, sub pavilionul Republicii Moldova şi aflată la 16 mile marine de Constanţa, a fost în pericol de scufundare. Echipajul a transmis un semnal SOS: a spus că nava are o fisură la bord în sala motoarelor şi a început să ia apă.

Nava se afla la 16 mile travers de Constanţa când a fost identificată o fisură la bord, în sala motoare, şi a început să se inunde, a transmis Ana Maria Stancu, pentru 1 matinal. Imediat autorităţile române s-au mobilizat. A fost trimisă ambarcaţiunea "Topaz" a Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM), dar şi una a Gărzii de Coastă.

La bord se află 7 marinari care nu au vrut să părăsească nava. Aceasta a fost tractată până în Portul Constanţa Sud - Agigea şi a fost asigurată asistenţă. ARSVOM a demarat şi operaţiunile de salvare, se va interveni cu scafandri, pentru scoaterea apei de la bord, dar şi pentru repararea fisurii.

Nava transportă produse petroliere şi are o capacitate de 1.600 de tone. Până în acest moment nu există nicio informaţie despre existenţa vreunei poluări. Potrivit ARSVOM, aceste nave, de tip tanc, sunt foarte dotate şi bine compartimentate, astfel încât riscul de poluare să fie minim.

Similare
RECOMANDĂRI