O magazie cu lemne, cuprinsă de flăcări la Comrat. Cauza preliminară: un copil s-ar fi jucat cu focul
Sursa foto:dse.md Vizualizari:

O magazie cu lemne, cuprinsă de flăcări la Comrat. Cauza preliminară: un copil s-ar fi jucat cu focul

Pompierii din sudul ţării au intervenit ieri la lichidarea unui incendiu într-o gospodărie din localitatea Ferapontievca, raionul Comrat. Apelul la 112 a fost recepţionat la ora 14:06. Potrivit datelor înregistrate o magazie pentru păstrarea lemnelor a fost cuprinsă de flăcări.

Focul a cuprins acoperişul magaziei cu suprafaţa de 40 m2 în care erau depozitate circa 15 metri cubi de lemne pentru foc. Incendiul prezenta un pericol pentru o construcţie auxiliară în care se afla o butelie de gaz, precum şi pentru o casă de locuit amplasată la 2 metri de la magazia afectată de flăcări.

Salvatorii au reuşit evacuarea urgentă a buteliei de gaz, astfel evitând riscul unei explozii. Incendiul a fost localizat către ora 14:32 şi lichidat complet la ora 15:04. În urma incendiului a ars complet acoperişul magaziei din lemne şi ardezie.

Nici o persoană nu a avut de suferit, iar datorită intervenţiei operative a pompierilor construcţia auxiliară şi casa de locuit au fost salvate.

Circumstanţele şi cauza finală a izbucnirii incendiului urmează a fi stabilite în urma cercetărilor, însă o versiune preliminară este că un copil s-ar fi jucat cu focul. În acest context, pompierii îndeamnă maturii să-şi monitorizeze strict copiii, în special în timpul vacanţelor de vară, dar şi să nu le permită jocul cu chibrituri, focul deschis şi petarde pentru a evita situaţii de risc.

Mai, mult în contextul avertizării Serviciului Hidrometeorologic de Stat despre vremea caniculară în intervalul 02 – 06 iulie, cu temperaturi maxime ale aerului cuprinse între +33..+35°C, IGSU îndeamnă populaţia să respecte cu stricteţe regulile antiincendiare cu scopul evitării incendiilor atât de vegetaţie uscată, cât şi în sectorul locativ. Pompierii avertizează cetăţenii despre riscurile la utilizarea focului deschis în apropierea şoproanelor, depozitelor pentru păstrarea lemnelor, materialelor de construcţie, baloţilor şi nutriţiei pentru animale domestice.

Oamenii sunt îndemnaţi să nu aprindă gunoiul, vegetaţia, dar şi miriştea uscată în preajma spaţiilor forestiere, dar şi a celor de locuit, pentru a evita incendiile şi extinderea acestora. Pompierii IGSU atenţionează că o mica scânteie poate provoca un incendiu de proporţii cu pierderi materiale, dar şi umane. În caz de situaţii de risc, oamenii pot apela de urgenţă Serviciul 112.
Similare
RECOMANDĂRI