Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

O imensă pictură murală a fost inaugurată la Chişinău, sub podul de la Telecentru

O imensă pictură murală a fost inaugurată la Chişinău, sub podul de la Telecentru. Pereţii de sub pasajul rutier au prins culoare sub pensula artistului Dmitrii Potapov. Lucrarea se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 4 mii de metri pătraţi.

37 de zile s-a lucrat pentru realizarea picturilor murale şi au fost cheltuite 3,5 mii de litri de vopsea. Pictorul practic a muncit non-stop, pentru a reuşi să dea în termen această lucrare. 

Artistul a fost selectat în urma unui concurs organizat de Pretura sectorului Centru. Dmitrii Popatov spune ca i-a fost greu să realizeze această lucrare monumentală, din cauza suprafeţei mari a pereţilor.

DMITRII POTAPOV, pictor: "Chiar dacă se aducea apă, noi am avut catering adică mâncam, a fost complicat. Apa s-a terminat şi cel mai apropiat punct este la 1,5 km. Dintr-un capăt în altul, tu mergi cu vospea şi ai uitat o pensulă şi te întorci înapoi. Şi din această cauză, a fost destul de complicat din punct de vedere logistic".

Pictura a fost creată în cadrul Campaniei naţionale de relansare a turismului intern  #NeamPornit, lansată în luna aprilie, de Agenţia de Investiţii. 

RODICA VERBENIUC, director general, Agenţia de Investiţii: "Această pictură murală precum observaţi mai conţine şi elemente de floră şi faună înscrise în Cartea Roşie a Republicii Moldova. Şi nu este deloc întâmplător, ceea ce ne-a surprins şi pe noi că în cele 700 de locaţii pe care noi le-am inclus în harta intercativă a Republicii Moldova, au intrat parcurile şi rezervaţiile naturale".

Pictura are o garanţie de 10 ani, iar pentru a nu fi vandalizată, primăria a instalat sub pod camere video. Primarul general al Chişinăului promite că în zonă vor fi organizate evenimente publice. 

ION CEBAN, primar general, Chişinău: "Vrem ca să deprindem, ca acest loc să devin spaţiul public în perioada zilelor de odihnă, să vedem dacă în fiecare săptămână sau la două săptămâni. Dacă oamenii vor veni crea toate condiţiile ca sâmbătat şi duminica să poată veni cu biciclete, cu trotinete cu orice".

Costul proiectului este de aproape 300 mii de lei, iar banii au fost oferiţi de sponsori. 
Similare
RECOMANDĂRI