O femeie a comandat şantajarea şi ameninţarea cu moartea a soţului, cu care era în proces de divorţ, pentru a putea obţine casa, afacerile şi maşinile
Sursa foto:politia.md Vizualizari:

O femeie a comandat şantajarea şi ameninţarea cu moartea a soţului, cu care era în proces de divorţ, pentru a putea obţine casa, afacerile şi maşinile

Poliţiştii în comun cu procurorii au stopat acţiunile de şantaj şi ameninţare cu moartea comise de un bărbat în vârstă de 40 de ani. Victima era şantajată sub pretextul deposedării de avere, la comanda soţiei, cu care se afla în proces de divorţ.

Suspectul, un bărbat în vârstă de 40 ani, locuitor al capitalei, a fost reţinut în flagrant de către poliţişti şi procurori, în timp ce ameninţa victima cu moartea şi constrângere fizică.
 
Ca urmare a măsurilor speciale de investigaţie efectuate de către ofiţerii Direcţiei Combaterea Crimei Organizate a Inspectoratului Naţional de Investigaţii sub conducerea Procuraturii municipiului Chişinău, au stabilit că, comanditarul infracţiunii de şantaj, o femeie în vârstă de 36 ani, fiind în proces de divorţ cu soţul acesteia, un bărbat în vârstă de 38 ani şi aflându-se în conflict de partajare a averii dobândită în timpul căsătoriei, s-a adresat la suspect, pentru ca ultimul, prin ameninţări cu aplicarea violenţei şi moarte, să-l impună pe soţul său să se dezică de casa de locuit, automobile şi mai multe afaceri.
 
Astfel, urmărind scopul dobândirii bunurilor altei persoane prin şantaj, autorul infracţiunii, pe o perioadă de două luni, în comun cu alte persoane, ameninţa cu moartea şi constrângere fizică şi psihică, victima, dar şi rudele acestuia.
 
La 13 februarie curent, datorită acţiunilor prompte ale poliţiştilor, acţiunile ilegale ale bănuitului au fost prevenite. Astfel, în timpul unei întâlniri organizate în prealabil a victimei cu suspectul, însoţit de un alt bărbat în vârstă de 51 ani, într-un local din centrul capitalei, primul a fost reţinut în flagrant de către poliţişti, cu suportul ofiţerilor BPDS „Fulger”.
 
În acest caz a fost iniţiată o cauză penală pentru comiterea infracţiunii de şantaj, iar persoanele culpabile riscă închisoare de la 5 la 7 ani cu amendă în mărime până la 67 500 lei, potrivit art.189 alin.(2) Cod penal al RM.
 
Similare
RECOMANDĂRI