Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Noul guvern de la Bucureşti va continua proiectele comune cu Republica Moldova

Relaţia cu Republica Moldova este o prioritate majoră a Guvernului de la Bucureşti. Asigurarea a fost făcută la emisiunea Punctul pe AZi de la TVR MOLDOVA, de premierul român Ludovic Orban. Şeful Guvernului de la Bucureşti spune că România va continua să sprijine parcursul european al Republicii Moldova, iar în curând va veni la Chişinău.

Premierul Ludovic Orban spune că Executivul de la Bucureşti va realiza în continuare proiecte care vor aduce beneficii cetăţenilor Republicii Moldova.

LUDOVIC ORBAN, prim-ministrul României: „Cum ar fi susţinerea investiţiei cu gazoductul, pregătirea interconectării energetice, încurajarea înfrăţirilor la nivelul autorităţilor locale şi mai ales susţinerea  autorităţilor locale din România să susţină proiecte în localităţi din Republica Moldova. Relaţia cu Republica Moldova va fi o prioritate în Guvernarea noastră.”

Ludovic Orban a mai declarat că, la invitaţia premierului de la Chişinău, Maia Sandu, va efectua o vizită oficială în Republica Moldova.

LUDOVIC ORBAN, prim-ministrul României: „Trebuie acum să luăm nişte decizii care sunt foarte stringente în România, adică avem foarte multe lucruri de rezolvat, care nu suportă amânare. Cu siguranţă, vom stabili de comun acord o zi în care să avem o întâlnire oficială.”

Cu referinţă la alegerile din Chişinău, premierul român a declarat că victoria socialistului Ion Ceban la primăria capitalei provoacă îngrijorare la Bucureşti.

LUDOVIC ORBAN, prim-ministrul României: „Nu înţelegem care sunt motivaţiile acestui rezultat. Sigur, voinţa exprimată de cetăţeni o respectăm, dar ar fi fost mult mai bine pentru Chişinău să-l aibă ca primar pe Andrei Năstase. Gândiţi-vă câte municipalităţi din România cu performanţă şi capacitate de a susţine administraţia Chişinăului, ar fi venit alături de Andrei Năstase şi ar fi susţinut proiecte concrete.”
Similare
RECOMANDĂRI