NordNews: Un membru al PSRM ar putea fi favorizat la şefia FEE-Nord
Sursa foto:Serghei Gramma/Facebook Vizualizari:

NordNews: Un membru al PSRM ar putea fi favorizat la şefia FEE-Nord

Guvernul ar putea numi peste câteva zile un nou director general la Întreprinderea de Stat SA „Furnizarea Energiei Electrice Nord” (FEE-Nord), care livrează energie electrică pentru consumatorii din 15 raioane din R.Moldova şi din mun.Bălţi. Presa regională scrie că la această companie a fost organizat în condiţii obscure un concurs, care l-ar putea favoriza pe unul dintre candidaţi, membru al Partidului Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM).

Consiliul de Administraţie a „FEE-Nord” a modificat expres Regulamentul privind condiţiile de înregistrare la concursul pentru ocuparea funcţiei de director general al instituţiei, scrie Nord News. La rândul său, Comisia de selectare a  înregistrat doi candidaţi, care vin din domenii profesionale diferite, iar CV-urile lor nu au fost publicate pe site-ul Agenţiei Proprietăţii Publice, după cum cere procedura.

Cine sunt cei doi pretendenţi la şefia „FEE-Nord”

Primul care s-a înscris în competiţie este Serghei Gramma, economist de formaţie şi fost consilier al deputatului socialist Alexandr Nesterovschi, parlamentar ales pe circumscripţia uninominală nr.10, Bălţi. Actualmente, Gramma deţine (din 1 aprilie 2020) funcţia de director interimar al Întreprinderii de Stat SA „FEE-Nord”. Până a ajunge în acest fotoliu, el a devenit (în toamna lui 2019) consilier municipal din partea PSRM în Bălţi. Între 2 ianurie 2020 şi 1 aprilie 2020, Gramma a activat şi în calitate  de director  financiar al aceleiaşi companii.

Trebuie de remarcat că Serghei Gramma, un politician cu viziuni pro-ruse, a făcut parte din aripa tânăra a partidului socialiştilor.

Cel de-al doilea candidat, se numeşte Oleg Petelca, este profesor la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, dar şi manager de proiecte la Asociaţia Obştească (AO) „Pro-Business Nord”. Petelca are o experienţă de peste 10 ani de activitate în sistemul bancar, urcând exemplar treptele profesionale de la economist superior la BC „Moldinconbank” până la directorul filialei nr.18 BC „Eximbank” din Bălţi. Acest candidat s-a manifestat şi în calitate de cercetător ştiinţific, participnd la întruniri ştiinţifice şi publicând studii şi articole despre managementul financiar modern.

NordNews scrie că, pentru a-l avantaja net pe Serghei Gramma, Consiliul de Administraţie nu a inclus în Regulamentul privind organizarea şi desfăşurarea concursului pentru ocuparea funcţiei vacante de director general al Societăţii pe Acţiuni „Furnizarea Energiei Electrice Nord, un şir de prevederi obligatorii, prezente în documentul ce reglementa alegerile directorului în 2017. Una din cerinţele importante din vechiul Regulament stipula că aspirantul la fotoliul de şef al „FEE-Nord” trebuie să aibă neapărat o experienţă profesională de minim 3 ani în domeniul administrării afacerilor.

Citeşte reacţiile celor doi pretendenţi la şefia „FEE Nord” pe nordnews.md...
Similare
RECOMANDĂRI