Noile tarife la gazele naturale, pentru anul curent, vor fi anunţate vineri
Sursa foto:Economica.net Vizualizari:

Noile tarife la gazele naturale, pentru anul curent, vor fi anunţate vineri

Noile tarife la gazele naturale pentru anul 2018 vor fi anunţate vineri, 16 martie. Consiliul de administraţie al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică urmează să se întrunească în şedinţă publică, transmite IPN.

La dezbaterea de săptămâna trecută, reprezentanţii ANRE au declarat că titularii de licenţă din ramură au solicitat tarife mai mari pentru transportul şi distribuţia de gaze. Luând în consideraţie aceste calcule, cât şi faptul că preţul de achiziţie a gazelor naturale s-a redus (până la 178 de dolari pentru o mie metri cubi), dar şi evoluţiile cursului de schimb, furnizorul SA „Moldovagaz” a propus un tarif pentru consumatori în mărime de 4914,97 lei pentru o mie metri cubi de gaze, cu 630 de lei sau 11,4% mai mic decât tariful în vigoare, care constituie 5545 lei.

Reprezentanţii SA „Moldovagaz” au menţionat că reducerea cu 20,3% a tarifului, propusă de ANRE, nu acoperă investiţiile făcute de companie în anii 2016-2017.

Şedinţa publică a Consiliului de administraţie al ANRE se va desfăşura începând cu ora 10.00, la sediul Agenţiei din strada Columna, 90.
Similare